Direktor kluba se je sestal s slovenskim reprezentantom in trenerjem Zvonimirjem Soldom. Toda govorila sta le Maier in Nova, Soldo pa je zgolj sedel in molčal. Prizor je pokazal marsikaj o tem, kakšne so razmere v Kölnu oziroma, kdo ima glavno besedo ter kdo mora kimati. Novinarji Expressa so nam zaupali, da je bilo pogovor glasen. Veliko je bilo mahanja z rokami, pri čemer je prednjačil Maier, manjkalo ni niti vpitja. Sestanek je trajal okoli uro, konec pa ni prinesel rešitve problema.

"Če boš odšel v reprezentanco, ne boš več kapetan Kölna!" je Maier med žgočim izmenjavanjem mnenj zabrusil proti Novakoviču. Nato je nadaljeval z očitki, da avgusta ne bi smel igrati proti San Marinu, ker po njegovem za to ni bil pripravljen. Novakovič je ostal pri svojem stališču, ki ga zagovarja tudi vodstvo slovenske reprezentance. Maierju je povedal, da se po pravilih FIFA mora odzvati vabilu v reprezentanco, ne glede na to, če je poškodovan ali ne. Novagol je bil tako soočen z ultimatom. Ni še znano, kako se bo odločil, a to ni težko predvideti. V pogovoru z Maierjem je ohranil pokončno držo. Da je lahko igral za reprezentanco, je že večkrat postavil na kocko zdravje in tudi klubsko kariero (na tekmah s Severno Irsko, San Marinom, Anglijo in Poljsko). Tokrat bo verjetno tudi kapetanski trak.

"Še vedno verjamemo, da je bolje, da Novakovič ostane v Kölnu. O možnih posledicah ne bi govoril. Nova razume naše mnenje, a ima tudi svoje prepričanje. Sedaj se mora on odločiti. Naše roke so zavezane," je po sestanku dejal Zvonimir Soldo. Bolj redkobeseden je bil Michael Maier. "Novakoviča smo spomnili, kakšne so njegove dolžnosti," je rekel direktor Kölna, ki je v minulih dneh uprizoril silovit pritisk proti Novakoviču in slovenski reprezentanci. To je tudi njegov edini adut, kajti znano je, kakšna so pravila FIFA. Maier na vsak način želi, da bi Nova ostal v Kölnu. Prišel je na idejo, da ga lahko slovenski zdravnik obišče v milijonskem nemškem mestu. To je posredoval tudi Slovenski nogometni zvezi (NZS), ki pa ji ta možnost ne diši. Kölnčani so v sredo popoldan poslali odgovor NZS na zahtevo za pojasnilo Maierjevih izjav, v katerem so predstavili svoje sporne ideje. NZS je včeraj dopoldan poslala novo sporočilo v Köln. Sekretar reprezentance Boštjan Gaser je pojasnil, da vse do ponedeljkove novinarske konference na Ptuju vodstvo NZS ne bo več ničesar komentiralo v povezavi s tem primerom. Kljub temu je jasno, da pretresljivih zasukov ni bilo in da vsak ostaja na svojem bregu.