Dimovski pa se je o novi stranki pogovarjal tudi s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem, katerega je spraševal o nekdanji poslanki SNS Barbari Žgajner Tavš. Pogovor nam je potrdil Jelinčič, ki je povedal: "Res je, z Dimovskim sva se pogovarjala, ker me je vprašal za mnenje o Barbari Žagjner Tavš, ki da želi stopiti v njegovo stranko. Vprašal me je, kaj mislim o njej in rekel sem mu: 'Ti jo kar vzemi, potem pa boš moral sprejeti še Pečeta (Saša op. p.), vendar ti ne bosta delala v korist stranke, tako kot nista delala v korist SNS.'" Na vprašanje, ali mu je znano, kakšne usmeritve bo stranka Dimovskega, je Jelinčič odgovoril, da bo zagotovo leve usmeritve, ker je po njegovih besedah Dimovski prepričan, da Socialni demokrati niso leva stranka.

Dimovski, ki v tem času zbira podpise za ustanovitev stranke, naj bi jih prejšnji petek imel zbranih 20, do včeraj pa je, po podatkih našega vira, zbral 50 podpisov, ki jih sproti notarsko overjajo. Zakon od predlagatelja zahteva predložitev najmanj 200 podpisov polnoletnih državljanov ob vlogi za registracijo nove stranke.

Sestavljen je tudi že osnutek statuta Slovenske unije, ki smo ga dobili neuradno. Sam statut se bistveno ne razlikuje od statutov drugih političnih strank, v njem pa, po pričakovanjih, niti ni govora o programskih ciljih in drugih ambicijah stranke. Predvideno znamenje stranke pa bo videti takole - izpis imena Slovenska unija, izpisano z velikimi poudarjenimi črkami in tremi nesklenjenimi povezanimi krogi v zeleni, zlati in rdeči barvi. Dimovskega nam včeraj ni uspelo priklicati.