Minimalna plača Gorenja je tako za 25 odstotkov višja od minimalne plače v Sloveniji, ki sicer znaša 432 evrov, so nocoj sporočili iz Gorenja.

Med pogajanji je bilo tudi dogovorjeno, da se zaposlenim zaradi blažitve krize za mesece september, oktober, november in december izplačajo draginjski dodatki v višini 90, 70 oz. 50 evrov bruto, odvisno od višine plače.

Danes so zaposleni v Gorenju zaradi dodatnih naročil, ki jih je družba kljub krizi uspela pridobiti na vseh trgih, prešli na 40-urni delovni teden, kar pomeni tudi sorazmerno višje prejemke za zaposlene.

Uprava Gorenja, ki jo vodi Franjo Bobinac, vseskozi podpira tudi udeležbo zaposlenih pri dobičku, saj meni, da je tak način nagrajevanja motivacija zaposlenih za uresničevanje ciljev družbe. Zato si bo uprava še naprej prizadevala, da se s sindikati čim prej sklene ustrezna pogodba o udeležbi zaposlenih pri dobičku. Hkrati bo pristojnim ustanovam v Sloveniji predlagala spremembe in dopolnitve veljavnega zakona, v smeri poenostavitve postopka in zagotavljanja ugodnejših pogojev udeležbe zaposlenih pri dobičku.