Družba TRC je v 100-odstotni lasti celjske mestne občine in je pravna naslednica nekdanjega Lokalnega podjetniškega centra. Samo lani je s prodajo zemljišča, ki ga je podedovala od Lokalnega podjetniškega centra, pridobila krvavo potrebnih 817.000 evrov, ki jih je namenila za gradnjo turistične infrastrukture in zagotavljanje likvidnosti podjetja.

Svetnik Primož Posinek se je na včerajšnji skupščini družbe na seji celjskega mestnega sveta slikovito izrazil, da družba plava v vodi s slamico v ustih, nad gladino pa jo drži podedovano premoženje. Ker se bo s prodajo zemljišč, ki so še na voljo, lahko reševala le še največ dve leti, so bili svetniki zaskrbljeni za njeno prihodnost. Svetnik Jože Bučar je prepričan, da bo morala občina razmisliti, kako bo "svojemu otroku" pomagala, da ne bo nekoč prišel nekdo, ki bo vse skupaj poceni kupil. Naložbe bo po njegovem mnenju treba omejiti oziroma jih iz ekonomskega vidika zelo skrbno pretehtati.

Direktor TRC, d. o. o., Edvard Krajnik je včeraj svetnikom pojasnil, da se večjih naložb v prihodnjih letih ne bodo lotevali in da bodo poskušali še več ljudi privabiti s projekti, ki ne bodo dragi. Pred kratkim so, denimo, odprli mini živalski vrt, v prihodnje pa želijo urediti še pustolovski park in zunanji fitnes. Direktor Krajnik je občini tudi predlagal, da bi družbi pomagala z delnim subvencioniranjem stroškov, vendar je odbor za gospodarstvo to možnost takoj zavrnil in mu predlagal, da je bolje, da na Celjski koči povišajo ceno vstopnic za bobkart in nočno smuko, ker s temi cenami, ki jih imajo zdaj, ne pokrivajo niti stroškov.