„Padla bi v depresijo, če ne bi smela jesti hrane, ki jo imam rada,“ je izjavila Michelle Obama za časnik Prevention. Poleg tega je dejala, da je sedaj v veliko boljši formi kot kdajkoli prej, zahvaljujoč vsakodnevni telovadbe, zaradi katere zjutraj vstane že od pol petih. Njena vadba vključuje pilates, kardio vaje, raztezanje in dvigovanje uteži.

„Sedaj, ko hčeri nista več majhni, imam več časa za telovadbo. Pred Barackovo kampanjo sem bila v vrhunski formi, potem pa se je moj mož odločil, da bo kandidiral za predsednika,“ je Michelle dejala v šali.

Glede hrane pa je po mnenju Michelle pomembna zmernost. V Beli hiši se na jedilni mizi pogostokrat znajde Michellina priljubljena hitra prehrana, kot so hamburgerji, družina pa ima zelo rada tudi pite. Da slastne hrane v hiši ne primanjkuje, pa poskrbijo kuharji, ki jih prva dama ne more prehvaliti.

„Če imate radi pite, se bo vsak dan znašla na mizi. Zato sem morala postaviti nova pravila. Na začetku sem bila v skušnjavi, sedaj pa zadevo uspešno balansiram. Nočem, da bi bili hčeri obsedeni s hrano. Pri nas hitra prehrana ni prepovedana, vendar ju vzgajam tako, da se bosta znali pravilno odločiti. Če me hčer vpraša, ali sme košček pite, jo vprašam, ali je ni jedla že včeraj, torej kaj misli. Zatem same pride zaključka, da imam prav in da ji pite ni treba jesti vsak dan,“ je še dodala.