Kako se počutite, ko ste prvič kapetan ACH Volleyja?

Nimam se še za najbolj odgovornega v moštvu, a druge izbire preprosto nisem imel. Trener je prišel do mene in mi rekel, da sem novi kapetan, tako da niti nisem imel časa za razmislek.

Prišlo je precej novih igralcev. Kakšna je vaša ocena igralskih sprememb?

Velikokrat se govori, da je s tujci nekakšno tveganje. Barreto je bil že z nami predlani, ko smo se veselili dveh domačih in dveh mednarodnih lovorik (srednjeevropska liga in pokal Top Teams op. p.), in očitno je bila uprava z njim zadovoljna. S prihodom Petkovića, Gata in Venna mislim, da so zadeli v polno, tako iz igralskega vidika kot iz človeškega. Gre namreč za igralce, ki se znajo prilagoditi ekipi.

Prišlo je precej mladih igralcev. Kako bo to vplivalo na ekipo?

Včasih govorimo o starostni razliki med starejšimi in mlajšimi. Ekipa je letos precej pomlajena. Lani so v klubu bolj stavili na izkušnje, letos pa na mladost. Manjka nam veliko treninga, da bomo rasli skupaj. Upam, da bomo pomanjkanje izkušenj nadoknadili z borbenostjo in tudi s polnim Tivolijem.

Kateri so vaši glavni cilji pred sezono?

Slovensko državno prvenstvo in slovenski pokal sta obveznost že vsa leta, v srednjeevropski ligi bi bil zadovoljen s finalom, a želim si, da zmagovalni pokal znova vrnemo v naše vitrine. V ligi prvakom imamo zelo težko skupino. Paris je naš stari znanec, a je v primerjavi s prejšnjimi leti precej spremenil ekipo. Tudi ostale ekipe so močne in ne bo nam lahko.

Na katerih področjih bo potrebno še delati, da jih popravite?

Zaenkrat smo kompletni dva tedna, potem ko smo se ekipi pridružili še tisti, ki smo s Slovenijo igrali na evropskem prvenstvu. Še enkrat bi rad poudaril, da je kemija znotraj te ekipe res prava. Na igrišču prave povezanosti sicer še ni, tu mislim predvsem na relaciji obramba-napad, sprejemalci-podajalci, blok-obramba in podobno. Skozi ligaški del srednjeevropskega pokala upam, da se bomo dobro uigrali, kar nam bo pomagalo za ligo prvakov.

Z vzdušjem v slovenski reprezentanci niste bili najbolj navdušeni. Kje vidite razlike med vzdušjem v klubu in reprezentanci?

Treba je vedeti, da je reprezentanca sestavljena iz igralcev, ki so že nekdaj igrali za ACH Volley ali pa so sedaj trenutno tu. Ne bi znal točno izpostaviti ene same stvari, ki je šla na evropskem prvenstvu narobe. A že ko sem stopil v dvorano tu v klubu, sem začutil neko drugačno, pozitivno energijo, ki te potegne zraven. V klub je prišlo precej novih igralcev in vsi so zelo motivirani in želijo dati vse od sebe, da bo ta energija delovala tudi na igrišču.