Še pred končnimi odločitvami v lokalnem območju bo svoja vrata odprlo najmočnejše evropsko tekmovanje - liga prvakov, kjer Blejčani želijo napraviti še korak dlje kot v lanski sezoni, ko so s svojimi nastopi končali v osmini finala. "Čeprav v skupini nimamo nobene ekipe iz Rusije ali Italije, je naša skupina v ligi prvakov težja kot lani, saj so ekipe veliko bolj izenačene in vse boljše, kot je bil recimo lani Dunaj," ocenjuje glavni trener Glenn Hoag, ki bo svoje moštvo v skupinskem delu lige prvakov pripravljal na dvoboje z ekipami Paris Volley (Francija), Resovia Rzeszow (Poljska) in Istanbul Sehir Belediyesi (Turčija).

Več kot polovica ekipe je nove, saj so ACH Volley zapustili nekateri stari znanci, kot so Jasmin Čuturič, Matija Pleško, Sebastijan Škorc in Delano Thomas, a je za njih klub zagotovo našel več kot dostojne menjave v Ramonu Gatu (izkušnje ima z igranjem v italijanski elitni ligi), Veljku Petkoviću (leta 2000 je z Jugoslavijo osvojil zlato olimpijsko kolajno), Marcelu Barretu (za ACH je igral že predlani) in slovenskemu reprezentantu Dejanu Vinčiću. Poleg omenjenih je prišlo še nekaj izjemno obetavnih slovenskih igralcev.

"Že hiter pogled na ekipo razkrije, da gre za zelo mlado zasedbo in da imamo v naši ekipi nekaj najboljših slovenskih talentov. Imamo kar nekaj igralcev, ki so s Slovenijo nastopili na evropskem prvenstvu, kjer so dobili prepotrebne izkušnje. Vse tri tuje okrepitve Gato, Barreto in Petković bodo odlična pomoč našim mladim igralcem," se je o igralskem kadru razgovoril kanadski strateg, ki se je na začetku svoje druge sezone dodobra navadil na vse slovenske običaje. In kakšen je recept za uspeh: "Glavna stvar, ki jo zahtevan letos od moje ekipe, je to, da se vsakič, ko bo stopila na parket, bori in osredotoči na vsako točko posebej. Vsak igralec se mora zavedati svojih odgovornosti in vloge ter s tem pridobiti spoštovanje navijačev. Vsi morajo igrati za ekipo in osebne interese pustiti ob igrišču."

Strokovni štab pred začetkom naporov veseli prazen zdravstveni karton ekipe. Po besedah fizioterapevta Marka Šercerja je vse težave s koleni odpravil tudi Matevž Kamnik. "Zdravnika sem dal na čevelj," je šaljivo komentiral Kamnik, ki je v soboto na pripravljalnem mednarodnem turnirju, kjer je ACH zasedel drugo mesto, zaigral brez težav.

Besedo je za konec dobil še novi kapetan ekipe Andrej Flajs, ki je o primerjavi vzdušja v klubu in reprezentanci dejal: "Ko sem se vrnil iz reprezentance v klub sem takoj začutil bolj sproščeno vzdušje in nek nov zagon. Kemija med igralci in vodstvom kluba je zaenkrat prava, kar je na začetku sezone zelo pomembno."