Buttonov moštveni sotekmovalec in tekmec v boju za naslov Brazilec Rubens Barrichello je bil v Singapurju mesto slabši, tri dirke pred koncem sezone pa ima 69 točk. Tretji v SP je z 59 točkami Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), danes četrti.

Hamilton v skupnem seštevku SP ni nevaren za končno zmago, svojo priložnost za novo zmago, 11. v karieri, pa je dobro izkoristil. Po eni strani je temelje za zmago na ulični dirki pod reflektorji postavil že s prvim mestom v sobotnih kvalifikacijah, po drugi pa je spretno izkoristil tudi napake glavnih tekmecev ter tako na najboljši način potisnil v pozabo prejšnjo dirko v Monzi, ki jo je končal v zaščitnem zidu v zadnjem krogu.

Tokrat je McLarnov dirkač imel pol dirke največjega tekmeca v Sebastianu Vettlu. Mladi Nemec je še v igri za naslov svetovnega prvaka, čeprav so iz dirke v dirko njegove možnosti bolj teoretične. Startal je z drugega mesta, na polovici dirke pa je napadal Hamiltona za vodstvo, nato pa naredil napako: med vožnjo k mehanikom je prekoračil omejitev hitrosti ter moral še na eno kazensko vožnjo v bokse. Vseeno je na koncu dirke s postankom več kot tekmeci iztržil največ, kar je bilo mogoče, četrto mesto, stopničke pa podaril rojaku Timu Glocku in zmagovalcu lanske, z afero začinjene dirke, Fernandu Alonsu.

Težave zaradi kršenja pravil je imel še en nemški dirkač, ki je v začetku ogrožal Hamiltona; Nico Rosberg je po dobrih kvalifikacijah (tretje mesto) upal na uvrstitev pri vrhu, kjer je tudi bil v uvodni tretjini dirke, toda nato je ob odhodu iz boksov prevozil črto, ki določa, do kdaj se dirkači še ne smejo pridružiti tekmecem na stezi. Tudi on je napako plačal s kazensko vožnjo skozi bokse, kar je povsem uničilo njegovo taktiko in na koncu je bil le 11.

"Želel sem si dobrega dosežka in uspelo mi je. Dirka je bila precej predvidljiva, pritiska pravzaprav nisem občutil in lahko sem celo varčeval z gumami," je pojasnil zmagovalec, ki pa je dodal, da trasa v Singapurju ni lahka. "Zelo vroče je, zavoji pa si sledijo eden za drugim in moraš biti zelo pozoren."

A zmagovalec dirke je pravzaprav Button. Čeprav je začel šele iz šeste vrste, se je na koncu prebil med dobitnike točk, po njegovih željah pa se je razpletel tudi boj za točke njegovih najhujših tekmecev v SP. Moštveni sotekmovalec Barrichello je, potem ko je nazadoval v startni vrsti zaradi menjave menjalnika, bil večji del dirke pred njim, toda po zadnjem postanku v boksih je na stezo prvi zapeljal Button. Britanec je s petim mestom tako naskok pred Brazilcem povečal še za točko, obenem pa je le za eno točko manjša njegova prednost pred Vettlom, do konca pa so le še tri dirke.

Razočaranje dirke pa je tudi ekipa Ferrarija. Rdeči iz Maranella so ostali brez točk, potem ko je njihov prvi mož Kimi Raikkönen pristal šele na desetem mestu, zamenjava za Felipeja Masso Giancarlo Fisichella pa je bil še tri mesta slabši. Točke sta s sedmim in osmim mestom v Singapurju ujela še Heikki Kovalainen in Robert Kubica.

Sezona se bo nadaljevala že čez teden dni, ko bo na sporedu dirka v japonski Suzuki.