Kličko je dominiral celoten dvoboj in tekmecu ni pustil, da bi se mu približal. Premoč v višini je Ukrajinec izrabil, da je s težkimi pestmi dajal Arreoli udarce neposredno v glavo iz vseh kotov in smeri. Okrvavljeni nasprotnik je zdržal do desete runde, ko je trener Američana presodil, da ima njegov varovanec dovolj ukrajinskega mesarjenja. "Dobil je veliko preveč udarcev, zato sem mu dejal naj prekine dvoboj, kar pa ni sprejel z odobravanjem," je po obračunu dejal trener Henry Ramirez.

Razplet obračuna je še bolj slikovito opisal zmagovalec: "Večkrat sem ga zelo močno udaril v glavo, a je še vedno ostal na nogah. Vem, da je to moralo zelo boleti."

Boksarski dvoboj je potekal v sloviti dvorani Staples Center v Los Angelesu, ki je bolj znana kot košarkarski hram moštva Los Angeles Lakers, aktualnih prvakov severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA.

Osemintridesetletni Kličko (38 zmag, od tega 36 s knock outom, dva poraza) je lani prekinil skoraj štiriletni tekmovalni premor in oktobra v dvoboju za naslov prvaka ugnal Nigerijca Samuela Petra. Naslov je ubranil marca letos, ko se je v boksarskem ringu soočil s Kubancem Juanom Carlosom Gomezom.

Kličko je sicer sprva načrtoval tretji dvoboj po vrnitvi v ring proti Davidu Hayu septembra v Berlinu, vendar se je Anglež odločil, da bo boksal z ruskim velikanom Nikolajem Valujevom. Tako se je Kličko sedaj pomeril z deset let mlajšim Arreolo, ki se je pred dvobojem ponašal s statistiko 27 zmag (24 s KO), brez poraza, a je bila ukrajinska pest previsoka ovira. Ukrajinec je Američana z mehiškimi koreninami premagal skoraj na domačem 'dvorišču', saj je odrasel v Riversidu, 45 minut vožnje od Los Angelesa.

Brat Vitalija, Vladimir Kličko, si lasti naslove prvaka po verzijah IBF, WBO in IBO. Do popolnega števila pasov bratoma iz Kijeva, ki živita in trenirata v Nemčiji, manjka le še tisti verzije WBA, ki ga ima v posesti Valujev.