Mörec je potrdil, da se je v četrtek sestal s Starmanom in da sta se dogovorila za sodelovanje, delal naj bi v zdravem jedru Mure oziroma družbi Mura in partnerji.

"Vizija je jasna, do vseh partnerjev in lastne blagovne znamke je treba biti strokoven, pošten, kvaliteten. Vedno imam v mislih pridne delavke, ki delajo kakovostna oblačil, in to bo temelj, trudili pa se bomo dobiti čim več naročil in s tem tudi delo za čim več delavcev," je dejal Mörec, ki je Muro zapustil pred dvema letoma, sicer pa je delal v njej 30 let.

Že v ponedeljek namerava partnerje - prav Mörec je številne, tudi Hugo Boss, pripeljal v Muro - obvestiti, da se razmere stabilizirajo in da za Muro stoji ogromno ljudi, tudi sam predsednik vlade, velike možnosti za Muro pa vidi tudi na trgih nekdanje Jugoslavije, kjer je še vedno aktiven in kjer je imela Mura nekoč velik ugled.

O tem, koliko ljudi bo obdržalo delo, za zdaj ne namerava ugibati, češ da bo več jasno po obisku partnerjev. Delo za spomladansko kolekcijo bo težko dobiti, ker je že prepozno, zagotovo pa bo več dela za prihodnjo sezono jesen-zima, ki se začne pripravljati marca, je še povedal Mörec.