S tem mitingom se je zaključila mednarodna sezona močnih mitingov na atletskih stadionih.

Na 800 m je zmagala je Britanka Jennifer Meadows (2:01,66), tretja na letošnjem svetovnem prvenstvu v Berlinu. "Zelo sem zadovoljna. To je bil izjemen zaključek moje zelo dobre sezone, saj sem le za malo zaostala za osebnim rekordom (2:02,47). Meadowsova je vodila tekmo, sama pa sem kontrolirala tek na tretjem ali četrtem mestu. Višje sem se nato povzpela po finišu v zadnjih 200 m. Sedaj me čaka zaslužen premor. Vesela sem, ker si lahko po tej sezoni veliko obetam tudi v letu 2010," je menila Romanova. Bila je tretja na letošnjem dvoranskem atletskem prvenstvu v Torinu. Dobro formo tudi ob koncu sezone je dokazala že pred petimi dnevi, ko je bila v Šanghaju na Kitajskem šesta na 1500 m z njenim drugim izidom kariere na tej razdalji (4:06,16).

"Z rezultatom sem zadovoljna, tekla sem najhitreje letos. Vem pa, da sem sposobna hitreje teči. Je pa to dobra popotnica za zimsko sezono," je povedala Čeplakova, svetovna dvoranska rekorderka. Po dveletnem premoru in tekmah šele v zadnjem delu poletne sezone več obeta v letu 2010, predvsem na dvoranskih tekmovanjih v zimski sezoni. Z Romanovo sta se skupaj ogrevali in bili pred nastopom zelo dobro razpoloženi, na koncu pa s svojima dosežkoma tudi zadovoljni.

Vesel je bil tudi Batagelj, zaročenec Čeplakove, ki je v tretji seriji preskočil 16 m (16,10 m) in osvojil tretje mesto. Zmagal je Bahamčan Leevan Sands (16,50 m). "Z doseženim na današnji tekmi sem zadovoljen glede na to, da letos še nisem veliko dlje skočil, kot danes. Iz skoka v skok sem dodajal in lahko rečem, da kljub temu, da nisem več fizično optimalno pripravljen, rezultat ni slab. Veseli me, da se mi vrača samozavest ter občutek v zaletu," pa je svoj nastop ocenil Batagelj.