Za sklep koncerta, ki se bo 5. oktobra začel ob 20. uri, konca pa se ne da določiti, "saj se vedno zavleče", je napovedal presenečenje. Koncert bo sicer izvedel sam, brez gostov.

Povedal je, da se v Sloveniji mudi že sedem dni, da s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pripravlja album z italijanskimi kanconami ter da bi sodeloval z vsakim slovenskim pevcem, ki bi mu ponudil dobro pesem.

V preteklosti je sodeloval že z več slovenskimi pevci, med drugimi je omenil Nušo Derenda, opernega pevca Janeza Lotriča in RTV simfonike. Kreslina je srečal še kot otrok, z Maginficom "sta se znašla v bolj nemirnih vodah", udeležil pa se je tudi koncerta zasedbe Siddharta.

"Podpiram njihov projekt in dobro je, da so stvari vzeli zares," je poudaril. Dodal je: "Slovenci nimate slabe glasbe." Ob tem pa opaža - kar ga žalosti - da so hrvaški glasbeniki mnogo bolj priljubljeni in prepoznavni v Sloveniji kot so slovenski na Hrvaškem.

Na vprašanje, zakaj meni, da je priljubljen, je odgovoril: "Pojma nimam". Ob tem je razmišljal, da temu ne botrujeta niti videz niti "modre oči". Sklenil je, da so to morda pesmi ali pa humor. "Včasih se obrnem nazaj k bandu, ki joka od solz zaradi kakšne moje izjave," je pojasnil.

Novega albuma, kot je poudaril, ne bo do leta 2012, ker ima še veliko dela z obstoječimi skladbami. K petju v duetu je povabil tudi očeta - priznanega pevca, aktivnega v 60-ih in 70-ih letih - Mirka Cetinskega. Privolitve še ni dobil, je priznal.