Pahor je dejal, da je zaplet, ki ga je bilo treba tudi javno razčistiti, nastal zaradi informacije v enem od slovenskih medijev, da bodisi premier bodisi generalni sekretar vlade nista govorila resnice. Zato je Cvikla v sredo poklical in mu naročil, naj na novinarski konferenci pove to, kar je res. Dejstvo je, da je revizijsko poročilo vplivalo na postopek izbire direktorja urada za verska skupnosti, je povedal premier in dodal, da so s tem "dvomi razščiščeni".

Poudaril pa je, da je Aleš Gulič lahko v prihodnje zelo dober direktor urada. Kot je dejal, zoper Guliča ni imel kakšnih pomislekov in je tudi podprl njegovo kandidaturo, ko je bila na vladi.

Je pa premier podpiral tudi nekdanjega direktorja urada Draga Čeparja, saj je z njim, kot je dejal, veliko sodeloval, tudi verske skupnosti pa so imele veliko zaupanje vanj. Pahor je povedal, da so ga tri verske skupnosti v pismu tudi prosile, naj Čepar ostane. Kot je poudaril, pa je imenovanje direktorjev uradov suverena pravica države in vlade. O tem po njegovih besedah ni dvoma, niti če bi pomisleke imel Vatikan.