V Gorenju so po velikem delavskem uporu razmere umirjene, delavci pa, kot je včeraj ob koncu dopoldanske izmene poročal novinar nacionalnega radia Miran Korošec, spet tiho, kot da jim je kdo prepovedal govoriti. Le ena delavka je sama od sebe rekla, da bo z draginjskim dodatkom šla na trg po cunje in s tem dala vedeti, da v Gorenju poznajo sporno izjavo prvega nadzornika Jožeta Zagožna, ki je za enega od časnikov izjavil, da so bile za stavko v Gorenju večinoma ženske, ki imajo veliko posojil za cunje in podobne stvari.

V Gorenju se bodo pogajanja za višje plače med upravo, sindikatom in izbranimi delavci začela v prihodnjih dneh, končana pa morajo biti do 7. oktobra. Predsednik krovnega sindikata Skei v Gorenju Žan Zeba je včeraj odločno napovedal stavko, če s pogajanji ne bodo dosegli razumnih rešitev.

Včeraj je odstopil Emil Krušič, ki je bil predsednik sindikata v Gospodinjskih aparatih. Krušič je bil po naših podatkih že dolgo trn v peti delavcem zaradi prevelike vdanosti upravi, zamerijo mu tudi, da je prek Gorenjevega podjetja Ingor postal delničar.

V dnevih upora so ga delavci neprizanesljivo pozvali k odstopu. Njegov položaj je včeraj takoj prevzel Žan Zeba, ki bo tudi vodja pogajalske skupine. Prva pogajanja so predvidena za prihodnjo sredo.