Žagar je za uvod v tokratno dirko iz pozicije B slabo štartal in v prvi zavoj privozil kot tretji. V uvodnem zavoju drugega kroga ga je na luknji odneslo, zato je v svojem prvem nastopu vknjižil ničlo. Po menjavi motorja in spremembi nastavitev je bila šesta vožnja že povsem po godu Mateja in množice slovenskih navijačev, saj je Žagar tokrat iz povsem notranje, kot se je kasneje pokazalo tudi najugodnejše pozicije, odlično štartal in po tesnem boju v prvem zavoju tudi prevzel vodstvo. Tega je obdržal do konca, pri svoji edini zmagi ta večer pa je za seboj pustil celo Poljaka Tomasza Golloba in Avstralca Leigha Adamsa.

V tretjem poskusu je Žagar nastopil proti aktualnemu prvaku Dancu Nickiju Pedersenu, ki je bil sicer boljši, a je slovenski spidvejist zasedel odlično drugo mesto.

Nesrečna 13. vožnja in četrti Žagarjev nastop iz neugodne pozicije C se je začel s slabim štartom, končal pa z drugo ničlo. To je pomenilo, da je bila zadnja od rednih voženj za Žagarja odločilna, saj mu je le še zmaga prinašala uvrstitev v polfinale, zasedel pa je drugo mesto ter končal kot deseti. Žagar je dokaj nesrečno še tretjič zapored v Krškem ostal brez polfinala. "Izredno sem razočaran, saj mi deseto mesto ne pomeni nič. Želel sem si na stopničke, a ni šlo," je po dirki povedal Matej Žagar.

Krško si bo v najlepši luči zapomnil še ne 20-letni Rus Emil Sajfutdinov. Kot edini debitant v Krškem je bil nepremagljiv. Tekmecem ni oddal niti točke. S tem je prvenstvo ponovno postalo zanimivo, saj je čudežni ruski deček svoj zaostanek za Crumpom dve dirki pred koncem zmanjšal na 26 točk.