Kozmus je vodstvo prevzel v drugi seriji, ko je vrgel svoj najdaljši met (79,80 m). V prvi je vrgel kladivo 76,81, v tretji 78,50, četrti, zadnji met pa je bil neveljaven. Presenetljivo se je svetovnemu prvaku najbolj približal Latvijec Igors Sokolovs (79,32), tretji pa je bil Madžar Krisztian Pars (77,49).

"Lanske prve zmage sem se veselil bolj, a mi tudi letošnja pomeni zelo veliko. Želel sem vreči prek 80 m, a je to ob koncu sezone zelo težko. V torek bom tekmoval še na tekmi na Poljskem, kar bo moj zadnji nastop v sezoni," je nasmejan pojasnjeval Primož Kozmus.

V Solunu sta nastopili tudi dve slovenski predstavnici, ki pa nista blesteli. Sonja Roman je v taktičnem teku na 1500 m (4:17,78) zasedla deveto mesto. "Zadnja dva dneva sem se počutila precej slabo. Po mojem je to posledica vožnje od letališča do hotela, ko je bilo v avtobusu močno klimatizirano. Zaradi glavobola nisem tekla dovolj pogumno," je svoj nastop opisala Sonja Roman, ki jo v tej sezoni čakata še nastopa v Šanghaju (20. septembra) in Daeguju (25. septembra), naslednjem prizorišču svetovnega prvenstva. Martina Ratej je v metu kopja z dosežkom 56,21 zasedla zadnje, osmo mesto.