Dirko v Magny Coursu, dirkači so se za lovoriko Bol d'Or borili že 73., so dobili dirkači tovarniške ekipe Suzukija, domačini Vincent Philippe, Freddy Foray in Olivier Four.

Yamahina posadka Giabbani, Jerman in Martin je bila v igri za prva mesta večino dirke, po sobotnem startu so se gibali med drugim in petim mestom, nazadnje pa so morali zaradi dveh okvar motorja odnehati predčasno ter so preizkušnjo končali na 35. mestu. Prevozili so 713 krogov, zmagovalci pa 815.

Jermanova ekipa je imela pred dirko v Magny Coursu veliko prednost pred zasledovalci, saj je zmagala na treh od prejšnjih štirih preizkušenj: na 24 urah Le Mansa, osmih urah Oscherslebna in osmih urah Albaceteja. Le na dirki v Suzuki, kjer nastopijo močne tovarniške zasedbe japonskih proizvajalcev, so bili Jerman in njegova sotekmovalca četrti. Za naslov so imeli teoretično možnosti še pri ekipi Suzuki ST Racing, ki pa je bila le 15., tako da se razmerje v SP ni spremenilo in Yamaha si je že pred zadnjo dirko novembra v Dohi zagotovila skupno prvo mesto ter s tem nadgradila sezoni 2006 in 2008, ko je končala na drugem mestu.