Piquetu smo obljubili imuniteto. Enako smo storili pred dvema letoma, ko smo dali imuniteto Fernandu Alonsu v primeru McLarnovega vohunjenja,“ je Max Mosley povedal nemški reviji Auto, Moto und Sport.

Alonso v letošnjem škandalu ni dobil imunitete, ker Mosley pravi, da nimajo dokazov, ki bi nakazovali, da je Španec vedel za dogovore znotraj moštva. Mosley je poleg tega priznal, da tudi podatki telemetrije nakazujejo, da se je Piquet v Singapurju namenoma zaletel v ograjo in s tem na dirkaško stezo zvabil varnostni avto, kar je šlo na roko njegovem moštvenem kolegu Alonsu.

Naj spomnimo, svet FIA je Renault pozval na zaslišanje zaradi obtožb, da so namenoma izzvali nesrečo, da bi si zagotovili zmago. Dvakratni svetovni prvak je namreč na dirki za veliko nagrado Singapurja tik preden je na stezo zapeljal varnostni avtomobil, bil na postanku. Ko se je pojavil varnostni avtomobil, so vsi ostali dirkači zapeljali v bokse, Alonso pa je prišel na čelo kolone in zmagal.

Pojavili so se sumi, da sta Renault „zatožila“ Piquet in njegov istoimenski oče, ker sta bila užaljena, ker je mladi Brazilec dobil odpoved po dirki na Madžarskem. Renault je že napovedal tožbo proti Piquetu in njegovem očetu zaradi klevetanja in izsiljevanja.