"Takšne stvari se posameznika globoko dotaknejo. Psihološke in socialne posledice so lahko zelo velike. Vse skupaj bi morali opraviti zelo diskretno, če bi imeli na voljo dovolj časa," je dejal Rogge in dodal, da je njen primer nekaj posebnega, ker se je vse skupaj dogajalo zelo hitro: "V idealnih razmerah bi morali opraviti tako anonimno, kot je le mogoče. A razumem, da je šlo za časovno stisko."

Dvome o spolu Semenye so zbudili njeni dosežki na nedavnem SP v Berlinu, kjer je kot povsem neznana tekmovalka potolkla konkurenco in prepričljivo osvojila zlato, tekmice pa sta zmotila njena močna postava in globok glas. "Če bi IAAF imela dovolj časa, bi odločitev verjetno sprejeli pred prvenstvom," še meni Rogge.

Uradni izidi zdravniškega testa, s katerim so ugotavljali spol atletinje, bodo znani šele novembra, tako da IAAF do tedaj ne bo ukrepala. Avstralski časnik Daily Telegraph pa je danes, sklicujoč se na neimenovani zdravniški vir, poročal, da so testi pokazali, da tekmovalka v telesu nima jajčnikov, temveč testise. Mednarodna atletska zveza (IAAF) teh informacij ni ne potrdila ne zanikala, saj čaka na uradne izide testiranja, ki jih bo sporočila na zasedanju v Monte Carlu 20. novembra.

Rogge je krovni atletski organizaciji tudi prepustil končno odločitev o tem, da bo, glede na izide testa, tekmovalki dovolila ali prepovedala nastope v ženski konkurenci na uradnih tekmovanjih.