Ministrica za kulturo Širca je za STA med drugim navedla, da "sprememba zakona o RTV ne nastaja v glavi enega, temveč se o tem pogovarjamo v skupini, ki jo sestavljajo ljudje, ki se na to tematiko zares spoznajo".

Prav tako je Širca zapisala, da se s problematiko javnega zavoda ukvarja "od prvega dne mandata". "Na srečanjih z vodstvom RTV so me predstavniki opozarjali predvsem na finančno krizo zavoda, ki jo je s svojim ravnanjem povzročila prejšnja vlada, saj je obljubo o zvišanju prispevka pomaknila v čas po volitvah, posledice plačne reforme pa neupravičeno prenesla na državni proračun," je še opozorila.

Obljubo s sestanka s predstavniki vodstva hiše, nadzornega in programskega sveta, da zvišajo naročnino, je vlada po besedah ministrice izpolnila s sprejetjem posebnega sklepa in s pomočjo zakona o izvrševanju proračuna.

Kot dodaja, je "javno in argumentirano" opozarjala na nedoslednosti poslovanja RTVS, "tudi v luči očitkov, izrečenih s strani nacionalnega sveta za kulturo in nekaterih članov programskega sveta o vse slabšem stanju javnega zavoda". Na ministrstvo za kulturo so po njenih navedbah prišli tudi posamezniki in predstavniki različnih sindikatov, ki so pričakovali ukrepanje na področju urejanja statusa zaposlenih. Širca pa je, kot pravi, sprejela "praktično vse pobude za srečanja, ki so prihajale iz RTV hiše".