S svojo odločno igro je izpolnil pričakovanja selektorja Matjaža Keka, da bilo gostovanje v Londonu popolno, je prav med potjo v angleško prestolnico še drugič postal srečni oče, sinu pa je dal ime Žan. "Morda bo nogometaš, a ga v to ne bomo silili. Časa za slavje ni bilo, le nazdravili smo, ker so pred nami pomembne tekme," je klepet začel Matej Mavrič.

Kako ste se počutili, ko ste morali neogreti na igrišče na kultnem štadionu Wembley?

Prvič se mi je pripetilo, da sem moral na igrišče povsem neogret. Želim si, da Cesar čim prej okreva. Še vedno nismo izgubili upanja, da bo zaigral proti Poljakom. Če ne bo mogel, sem seveda v pripravljenosti.

Nekajkrat ste bili že odpisani, a ste se vselej vrnili v reprezentanco.

S tem se ne obremenjujem. Igrišče govori vse. Kar imam za povedati, povem in pokažem na igrišču, ki je edino merodajno.

S kakšno taktiko se boste lotili pohoda na tri točke proti Poljakom?

V tekmo ne smemo iti brezglavo, ker je lahko usodna že vsaka najmanjša napaka. Dobro smo pripravljeni, tekmeca se ne bojimo. Prepričan sem, da bodo gledalci v Ljudskem vrtu naš dvanajsti igralec. Gledalci so nas vselej ponesli.

Ali imate dovolj informacij o tekmecu?

Imajo zelo kakovostne posameznike, zato bo potrebna popolna zbranost vseh 90 minut. Čaka nas zelo, zelo težka tekma. To bo povsem drugačen obračun kot z Anglijo, predvsem bo naporen s psihološkega stališča.

Baje je vzdušje v poljski reprezentanci zelo slabo po remiju s Severno Irsko.

S tem se ne obremenjujem, ampak sem osredotočen na našo igro.

Od leta 2007 ste član nemškega drugoligaša Koblenza.

Najpomembneje je, da stalno igram. Vedno sem iskal klube, v katerih sem redno igral. To je zame bistveno in ni nobenega filozofiranja.