"No, malce je tudi nas prizadela recesija, a s podpisanimi pogodbami s sponzorji imamo pokritih že okoli 85 odstotkov proračuna za sezono. Ostalih petnajst naj bi bilo urejenih do konca meseca, tako da lahko zagotovim, da je sezona 2009/10 finančno pokrita," je na začetku včerajšnje novinarske konference v novih klubskih prostorih v dvorani na Kodeljevem pojasnil Damijan Janković, podpredsednik kluba in direktor Electe, enega izmed treh glavnih pokroviteljev. Janković je dejal, da potekajo še pogovori z morebitnim generalnim pokroviteljem (njegovo ime je zaenkrat poslovna skrivnost), ki pa ni vključen v manjkajočih petnajst odstotkov: "Če bodo pogovori uspešni, bodo sredstva generalnega pokrovitelja 'čisti višek', ki bo namenjen predvsem delovanju kluba v prihodnosti."

Po koncu minule sezone, v kateri so Ljubljančani osvojili peto mesto v ligi, sta klub zapustila Miha Žvižej (Gorenje) in Grega Karpan (Merkur), a so na Slovanu našli ustrezne zamenjave. Žvižejevo vlogo bo ob pomoči Uroša Bundala skušal prevzeti 23-letni hrvaški krožni napadalec Branimir Koloper: "Opravil sem celotno Zagrebovo rokometno šolo, a sem v članskem moštvu dobil malo priložnosti. V Slovanu je vzdušje super, odlično treniramo, računam pa na uvrstitev med štiri najboljše klube v Sloveniji." 25-letni Peter Božič se je po treh letih vrnil na Kodeljevo, kjer pričakuje svoj preporod: "V minuli sezoni sem malce padel in se izgubil, v Slovanovem dresu pa sem dobil novo priložnost, da se izkažem. Imamo dober igralski kader in smo popolnjeni na vseh igralnih mestih, zato lahko posežemo zelo visoko."

Namesto vratarja Karpana se je iz Ajdovščine v staro jato vrnil Gregor Močivnik, glavna okrepitev pa je Dragan Gajič, ki je nedavno zavrnil dve ponudbi iz Nemčije. "Vedno bom hvaležen Slovanu, ki mi je dal priložnost za treniranje in igranje ter mi omogočil, da ne izginem z rokometnega zemljevida. V naši igri je še vedno preveč nihanj, a bodo sčasoma izginila. Če se bo 'poklopilo' več dejavnikov, lahko v ligi pridemo do četrtega mesta," je napovedal Gajič in dodal: "V dosedanji karieri še nikoli nisem imel tako kakovostnih in napornih priprav kot letos."

"Igralca, ki sta odšla, smo ustrezno nadomestili, z Gajičem in Božičem pa smo dobili še dodatno širino. Tudi v tej sezoni bomo skušali najprej zadržati in nato še nadgraditi vse elemente igre iz minule. Cilji? Moj cilj je zmagati prav na vsaki tekmi. S pravim pristopom in miselnostjo se lahko enakovredno kosamo z vsakim," meni trener Boris Denič in glede konkretnejših ciljev ocenjuje: "Liga bo močnejša kot lani, naš prvi cilj pa je uvrstitev med šest najboljših v končnico za prvaka. Ne želim napovedovati, da bomo glede uvrstitve naredili korak naprej v primerjavi z lanskim petim mestom, vsekakor pa ga moramo narediti v igri. In to se bo potem poznalo tudi pri rezultatih." Slovan (letos bo nastopal tudi v evropskem pokalu challenge) bo prvo tekmo v prvenstvu igral v nedeljo ob 18.30 doma proti Trimu, a le zaradi televizijskih kamer - vsi ostali dvoboji na Kodeljevem bodo že tradicionalno ob petkih.