"Vsebine začasne odredbe ne moremo natančneje citirati, saj bi s citiranjem objavili tudi besedne zveze in vsebine, katerih objava nam je izrecno prepovedana. Če bi te besedne zveze oziroma vsebine objavili, bi Dnevnik doletela kazen v višini 50.000 evrov. Paradoks je, da lahko besedne zveze, ki jih Dnevnik ne sme uporabljati, najdemo v drugih slovenskih medijih," je pred tedni v svojem komentarju zapisal odgovorni urednik Dnevnika Ali Žerdin.

Čeprav je Cerani vstopil v lastniško verigo, ki se začenja pri družbi Kolonel, sega pa vse do Mercatorja, je naši časopisni hiši onemogočeno, da bi javnosti poročala o omenjenem italijanskem poslovnežu. Na Dnevniku namreč še vedno hranimo pomembne podatke o poslovni biografiji Pierpaola Ceranija, ki pa jih zaradi odločitve ljubljanskega okrajnega sodišča ne smemo objaviti in tako javnost obveščati o človeku, ki ima pomembno vlogo v domačem gospodarstvu.

Kot je že znano, je sodnica ljubljanskega okrajnega sodišča Katarina Novšak Kaplan avgusta z začasno odredbo Dnevniku omejila poročanje o italijanskem poslovnežu Pierpaolu Ceraniju. Sklep sodišča so takrat ostro obsodili Novinarji brez meja, Združenje novinarjev in publicistov in Društvo novinarjev Slovenije.