Kozmus je zato v Dubnici metal le dvakrat. Prvič je vrgel kladivo 75,96 m, drugo serijo je izpustil, v tretji pa znova prijel orodje, saj ga je prehitel Madžar Krisztian Pars. Dosežek 78,01 m je bil dovolj, da je Brežičan dosegel novo prepričljivo zmago. Drugi je bil Pars (76,92), tretji pa Poljak Szymon Ziolkowski (76,31).

"Malo sem si natrgal desno mečno mišico že sredi tedna na tekmi v Celju, zato nisem želel tvegati. Metal se le v prvi seriji in prevzel vodstvo, nato sem čakal, kako bo šlo tekmecem. Ker me je Pars prehitel, sem metal še enkrat. Zmagal sem rutinsko, saj drugi niso več v pravi formi. Zato pričakujem, da bom prvi tudi na svetovnem atletskem finalu konec tega tedna v Solunu. Sedaj se vračam v domovino in bom skušal s terapijami pozdraviti poškodbo, da bom lahko v Solunu vrgel še kaj več kot danes, če bo potrebno. Zato tudi ne bom nastopil v torek v Szombothelyju," je pojasnil Primož Kozmus.

V Dubnici je nastopil tudi Matic Osovnikar, ki je na 100 m zmagal v teku B (10,52). "Škoda, da sem tekel v slabši skupini B, v kateri nisem imel prave konkurence. Če bi tekel v skupini A, bi gotovo dosegel boljši čas. Upam, da bom hitrejši v sredo v Brežicah, ko bom imel zadnji nastop v letošnji sezoni," je povedal Matic Osovnikar, ki se bo kmalu po nastopu na zadnjem letošnjem mitingu za VN Vzajemne v Brežicah odpravil na tritedenski dopust.

Številni slovenski atleti pa so konec tedna nastopili v Italiji. V Brugneriju so se veselili zmage Jan Žumer na 200 m (21,37, veter - 2,2 m/s), Damjan Zlatnar na 110 m ovire (14,06, - 3,3 m/s), Radmila Vukmirovič na 100 m ovire (14,43, - 3,6 m/s) in Jure Batagelj v skoku ob palici (500 cm). Nasmejan se je z Modene vračal Jure Rovan, ki je v skoku ob palici z dosežkom 551 cm popravil rekord mitinga.