Slovenska reprezentanca ni izpolnila niti drugega cilja na tem prvenstvu. Potem ko je že po dveh tekmah izgubila možnosti za napredovanje v drugi krog, si je želela od prvenstva posloviti vsaj s častno zmago, prvo na evropskih prvenstvih. Pokazala je boljšo igro kot na prvih dveh tekmah, a ji tudi to ni pomagalo. Za uspeh je bilo še vedno preveč napak, v izenačenem dvoboju je bilo v odločilnih trenutkih premalo samozavesti, zato so po maratonskem izenačenem boju tudi izgubili. V posameznih obdobjih so se spet pojavljale težave s servisi, izgubljali so že dobljene točke, uigranost vnovič ni bila prava.

"Igrali smo boljše kot na prvih dveh tekmah, a še zdaleč ne tako, kot bi si želel. Res je, da je bila to težka tekma, saj smo praktično vedeli, da ne moremo napredovati, a vseeno smo si želeli zmage, na žalost do nje nismo prišli. Še enkrat se sprašujem, kam je šla forma iz pripravljalnega obdobja, kje na poti iz Kopaonika do Izmirja smo jo izgubili? Nočem iskati izgovorov, vsekakor sem odgovoren, nobenega drugega nočem kriviti. Sem izredno slabe volje, stvari moram prespati, analizirati, po prihodu domov pa bom povedal več," po tretjem porazu ni bil razpoložen za pogovor Hribar, ki je namignil, da bi lahko za slabe predstave predstave kriva tudi organizacija: "V Mariboru, kjer smo bivali, nismo mogli normalno trenirati. V Turčijo smo odpotovali praktično sredi noči, vsak pa ve, kako je, če izgubiš eno noč spanca. Še enkrat pa bi poudaril, da ne krivim nikogar, vso odgovornost prevzemam jaz."

Grški selektor je proti Slovencem spočil nekaj igralcev, ki so nosili glavno breme pri prejšnjih dveh zmagah, a so pokazali, da imajo tudi široko klop. Imeli so tudi slabe trenutke, a tekmec jih ni znal izkoristiti. V prvem nizu so po začetnem vodstvu Grkov s 3:0 Slovenci z delnim izidom 7:2 prišli do prednosti, z asom Alena Šketa povedli s 17:13, vodili še z 19:15 in 23:21, toda niz se je zaradi slabših servisov (pri tem je bil na pravi ravni le Jasmin Čuturić) zavlekel. Pri 24:23 so Slovenci imeli zaključno žogo, nato imeli še štiri priložnosti, a v odločilnih trenutkih je zmanjkalo zbranosti. Tudi v drugem, prav tako izenačenem nizu, so imeli Slovenci svoje priložnosti, ob drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:14, toda ponovila se je zgodba iz prvega dela.

Ko je bilo že slutiti, da Slovenija na prvenstvu ne bo dobila niti niza, pa je vendarle prišlo tudi nekaj lepih trenutkov. Zanje je po vodstvu Grkov z 18:11 v tretjem nizu poskrbel Mitja Gasparini, ki je v prvih nizih in tudi na prvih dveh tekmah bolj ali manj sedel na klopi. S pravimi bombami iz začetnih udarcev, med katerimi je bilo kar pet asov, je spravil na noge dvorano, predramil soigralce in priskrbel kar osem zaporednih točk. Ko ga je posnemal še Čuturić, je prišla Slovenija do vodstva s 24:22, vodstvo pa oplemenitila z blokom Mateja Vidiča. Žal pa je bil za slovenske privržence to edini svetli trenutek tega prvenstva. V četrtem nizu so se Hribarjevi izbranci še držali do izida 20:21, nato pa so nasprotniki prišli do treh zaporednih točk in sanj o prvi slovenski zmagi je bilo konec.

"S temi mojimi servisi sem pokazal jezo. Večji del prvenstva sem presedel na klopi, pa čeprav nam je škripalo pri servisu, ki je bil doslej naše najmočnejše orožje. Res je, da v polju nisem bil nič posebnega, toda vseeno bi si zaslužil več igre," je dejal Gasparini, ki je tudi poskušal oceniti vzroke za slabe predstave moštva: "V prvi vrsti je to katastrofalen servis, kaj takega se nam ni zgodilo še nikoli. Za prvenstvo smo se dobro pripravljali, res pa je, da smo že na pripravljalnih tekmah menjali po hokejsko. Vinčič in Šmuc sta dobra podajalca, toda na enega izmed njih se je treba privaditi. Mi se nismo, sredi prvenstva je to težko. Mogoče smo v pripravljalnih tekmah preveč tekem odigrali proti istim ekipam, druga moštva so imela širši izbor."

Marsikdo se lahko zdaj sprašuje, kaj bi bilo, če bi Gasparini igral več, a Hribar kategorično trdi: "Če bi bil pravi vsaj na eni prijateljski tekmi, bi mu dal več možnosti. Treba je tudi vedeti, da na pripravah ni bil ves čas z nami. Danes nas je res rešil niz, a njegova forma ni prava."