Razstava z izborom fotografij, ki jih hranita SEM ter Narodna in univerzitetna knjižnica v Ljubljani, na zanimiv način beleži življenje Slovencev: barona Codellija in njegovega sodelavca Lea Poljanca, ki sta v nekdanji zahodnoafriški nemški koloniji Togo v začetku 20. stoletja za podjetje Telefunken postavljala prvo brezžično radiotelegrafsko postajo.

Codelli in Poljanc sta ob gradnji skrbela tudi za fotografsko dokumentacijo. Skupaj s Hinkom Keslerjem, ki je prav tako nekaj časa preživel v Togu, so ustvarili obsežen fond fotografskega gradiva, ki je pomemben za zgodovino razvoja brezžične telegrafije. Razstava prikazuje tudi številne zanimive posnetke iz vsakdanjega življenja domačinov v Togu. Na razstavi v Spilimbergu bo na ogled 50 fotografij.

Togo album, ki zajema obdobje med letoma 1911 in 1914, je leta 2007 postavil SEM po avtorski zasnovi kustosa za zunajevropske zbirke Marka Freliha. Razstava bo v Evropski hiši v mestecu v Spilimbergu gostovala na pobudo Centra za fotografsko raziskovanje in arhiviranje, s katerim je SEM že pripravil razstavo Pogledi, Fotografija 20. stoletja v Furlaniji-Julijski krajini, ki je še na ogled v razstavni hiši SEM v Ljubljani, so sporočili iz muzeja.