''Mi v Evropi nimamo nobenega 'rejtinga'. Proti nobenemu tekmecu ne moremo biti favoriti, še posebno ne proti evropskemu prvaku. Španci so bili gotovo zadovoljni, da so nas dobili v skupini, kar pa je lahko naša prednost. Če nas bodo podcenjevali, se jim to lahko maščuje. Tekmece gotovo spoštujemo, a se jih ne bojimo. Imamo možnosti,'' se evropskih prvakov ne boji Matija Pleško, ki se je s soigralci s Španci meril že pred dvema letoma, ko so Slovenci v prav tako prvi tekmi prvenstva v Rusiji izgubili z 1:3.

Selektor Gregor Hribar je s svojimi sodelavci igro Špancev podrobno analiziral. ''Čeprav od prejšnjega prvenstva niso dosti menjali ekipe, niso tako prepričljivi kot pred dvema letoma, ko so presenetili. Na sredozemskih igrah v Pescari smo jih namučili, bili blizu presenečenja, treba pa je vedeti, da so bili oni skoraj popolni, kar za nas ni veljalo. Zato menim, da se jih da premagati. Vsekakor pa so vseeno najmočnejši v skupini,'' meni Hribar, ki večjih težav s poškodbami svojih igralcev nima. Koleno boli le Alena Pajenka, toda do tekme naj bi bil po zagotovilih zdravniške službe nared. Zato pa se je Hribar hudoval nad razmerami v Izmirju: ''Po prihodu smo trenirali v mali dvorani, saj velika še ni nared. Bilo je kar nekaj težav, še posebno nas moti velika vročina.''

V primeru, da bi Slovenija v uvodni tekmi presenetila, bi zagotovo dobila velik zalet, Slovaki in Grki v naslednjih dvobojih bi bili še lažje premagljivi. A obstaja tudi bojazen, da bi jih morebiten poraz psihološko prizadel.