V središču pozornosti so bili seveda Miha in Tomaž Pirih, Rok Rozman in Rok Kolander, nosilci bronaste medalje v četvercu brez krmarja. Medaljo so v slovenskem taboru tudi pričakovali po petem mestu predlani in četrtem lani na olimpijskih igrah v Pekingu. "Lepo se sliši 5, 4, 3 ... Naprej pa si ne upam napovedati ničesar in s trojko bom kar zadovoljen," je uvodoma začel "štroker" in komandant čolna Miha Pirih ter dodal: "Poznan je res moja proga. Tukaj sem osvojil že dve medalji v svetovnem pokalu in prav bojim se, da bo čez leta kdo, ki bo pogledal moje medalje, mislil, da sem tekmoval samo tukaj." Mariborčan Rok Kolander se je prikupil domačemu občinstvu z izjavo, da se na Bledu, kjer vsaj občasno trenira že dolga leta, dobro počuti: "Morda bom imel nekoč tukaj tudi vikend hišico." Med najbolj veselimi pa je bil Rok Rozman, ki je bil najbolj čustven že na uradni podelitvi medalj na Poljskem, kjer so ga oblile solze. "Tisto je bil 'švic'," je dejal in se zahvalil posameznikom, ki so slikali prihod čolna v cilj, ker se kot je dejal, prvih trenutkov po tekmi sploh ne spomni.

Kot po navadi sta za smeh poskrbela tudi brata Špik, pa tudi člani dvojnega četverca, ki so poudarili, da so imeli letos zaradi štajerskega in gorenjskega dialekta obilo težav v komunikaciji in napovedali boljše izide v prihodnje, ko se bodo bolje razumeli. "Potihem smo si želeli kar tri medalje, poglejte, dobili pa smo štiri," je v enakem slogu nadaljeval predsednik Veslaške zveze Slovenije Denis Žvegelj, ki se seveda spomni tudi lastnih medalj, osvojenih pred 15 leti: "Vedeti morate, da so tudi peto in sedmo mesto visoke uvrstitve, ki ne pridejo same po sebi. Imamo tri posadke, ki so del svetovnega vrha, kar je tudi lep obet pred svetovnim prvenstvom, ki ga bomo leta 2011 gostili tukaj na Bledu."

Med številnimi predstavniki sponzorjev, slovenske vojske in policije, države, lokalnih skupnosti in športa je veslače zanesljivo navdušil tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki je tekmovalcem že na sprejem prinesel potrdila o denarni nagradi za osvojeno medaljo ter dokazal, da država lahko deluje tudi izredno hitro. "Slovenski šport je res svetovni čudež glede na vse uspehe. To posebej velja za veslanje," je med drugim povedal minister. Veslačem je čestital tudi blejski župan Janez Fajfar, ob tem pa sporočil novico, da so na Bledu končno uspešno izpeljali javni natečaj za prenovo veslaškega hangarja v namene SP in že v prihodnjem tednu naj bi se tukaj začela prva dela za SP in uvodno tekmo svetovnega pokala, ki bo na Bledu že maja prihodnje leto.