Takšne informacije v svetu formule 1 sicer sprejemajo nekoliko zadržano, saj so v Italiji v teoriji za volan rdečega dirkalnika posadili že marsikaterega dirkača, potem ko se z načrtovano vrnitvijo sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja ni izšlo po željah navijačev. Tako naj bi na domači dirki priložnost dobil italijanski veteran Giancarlo Fisichella. Toda njegovo moštvo Force India je namige o selitvi že zanikalo, možnosti pa so zdaj, ko je "Fisico" nedavno na dirki v Belgiji z drugim mestom dosegel zgodovinski uspeh ekipe, še toliko manjše.

Robert Kubica je po pisanju časnika Gazzetta dello Sport najresnejši kandidat za sedež v Ferrariju na preizkušnji za VN Italije 13. septembra. Njegove možnosti za nastop naj bi povečala odločitev proizvajalca motorjev BMW, da bo ob koncu leta zapustil ekipo BMW-Sauber, za katero nastopa Poljak.

Uradno bo Ferrari ime nadomestnega dirkača za Masso - Brazilec je po hudi nesreči na kvalifikacijah pred dirko v Budimpešti zdaj na okrevanju in dodatnih zdravniških pregledih v ZDA - sporočil še ta teden.