Delničarji so na današnji skupščini sprejeli sklep, da se za dividende nameni 916.362 evrov oziroma tri evre bruto na delnico. Dividende bodo delničarjem izplačane najkasneje do konca letošnjega leta.

Skupščina se je seznanila z letnim poročilom družbe, mnenjem revizorja k letnemu poročilu in s poročilom nadzornega sveta o sprejemu revidiranega letnega poročila za preteklo leto. Upravi in nadzornemu svetu je skupščina podelila razrešnico.

Prvo polletje letošnjega leta je družba zaključila s 3,8 milijona evrov poslovnih prihodkov od prodaje, kar je 10 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, je razvidno iz nerevidiranega poslovnega poročila za prvih šest mesecev letošnjega leta. Poslovni izid iz poslovanja je v primerjavi za lanskim letom prav tako upadel za 10 odstotkov in znaša 785.500 evrov.

Čisti poslovni izid prve polovice leta letošnjega leta znaša 700.000 evrov, kar je le pet odstotkov doseženega v enakem obdobju preteklega leta, ko je družba zabeležila 12,8 milijona evrov dobička. Razlog za upad čistega poslovnega izida je predvsem finančni učinek prodaje delnic v letu 2008.

"Navtična industrija je med industrijami, ki najgloblje občutijo gospodarsko krizo, in mi smo del te industrije," je razmere, s katerimi se je Marina Portorož sooča v letošnjem letu, za STA ocenil direktor družbe Marjan Božnik.

Gospodarsko krizo po njegovih besedah najbolj občutijo visokokakovostne restavracije marine, kriza pa je v primerjavi z lanskim letom tudi za tretjino oklestila število razstavljavcev in plovil na navtičnem sejmu Internautica.

Število najemnikov privezov se po Božnikovih trditvah ni zmanjšalo. "Smo dobro umeščeni, tako z vidika lokacije kot kakovosti," je pojasnil Božnik in poudaril, da je marina v tem trenutku polna ter da je število dnevnih vezov enako kot leta 2008.

Za revizorja v letošnjem poslovnem letu so delničarji imenovali revizijsko hišo Renoma, podjetje za revizijo in svetovanje iz Ljubljane.