Pars ima letos najboljši rezultat na svetu, vendar je na SP ostal daleč od boja za najvišja mesta, saj je v nemški prestolnici Kozmus z edinima metoma tekme prek 80 m prepričljivo zmagal še na svojem drugem velikem tekmovanju zapored in nadgradil bron s SP leta 2007 v Osaki.

Na mitingu, ki se bo pričel ob 17. uri, se bosta v suvanju krogle pomerila Miran Vodovnik, ki se je v Berlinu drugič zapored na SP uvrstil v finale, ter Hamza Alić iz Bosne in Hercegovine, ki se je v Berlinu prav tako uvrstil v finale, nevaren pa bo tudi Hrvat Nedžad Mulabegović. Nastopila bo tudi tretja slovenska finalistka s SP v Berlinu Martina Ratej.

Matic Osovnikar bo na 100 metrov skušal z dobrim časom sezono, ki se ni dobro odvijala, končati bolje. Na startnem seznamu je tudi Novomeščan Gregor Kokalovič, ki je letos Osovnikarja že premagal. Jolanda Čeplak po vrnitvi na atletske steze želi priti v tekmovalni ritem in bo zato ponovno nastopila v teku na 800 metrov. Na visokih ovirah se v moški konkurenci obeta dvoboj med slovenskim rekorderjem Damjanom Zlatnarjem, ki je po težavah z zdravjem v drugem delu sezone za las zgrešil normo za SP, ter Hrvatom Jurico Grabušičem.