-Kranjec je z zmago na Japonskem potrdil dobro formo, ki jo kaže že celo poletje, številnim uspehom v celinskem pokalu pa je dodal še zmago na poletni veliki nagradi, s katero si je pred zadnjo tekmo te serije (ta bo 3. oktobra v Klingenthalu v Nemčiji) zagotovil tudi končno drugo mesto v tem tekmovanju.

Kranjec je bil na nedeljski tekmi prepričljivo najboljši posameznik. V prvi seriji je bil s 134 metri od slovenskega letalca sicer boljši Japonec Daiki Ito, ki pa je skok opravil z dveh mest višjega naleta, na tretjem mestu pa je bil najboljši skakalec poletja Švicar Ammann, ki so mu po skoku 28-letnega slovenskega reprezentanta nalet znižali še za eno mesto, a je bil s 123 metri nenevaren.

Prav omenjena trojica se je za zmago spopadla v drugi seriji, ko so vsi skakalci z izjemo Kranjca, Ita in Ammanna skočili z 12. naletnega mesta, vodilna trojka pa z desetega. Kljub temu je Kranjec s 129 metri postavil najdaljšo daljavo v drugem poskusu. Japonec je bil krajši za dva metra, Švicar pa za enega, a je imel Ito dovolj naskoka iz prve serije, da je obdržal drugo mesto. Z zmago si je Kranjec dodobra napolnil tudi mošnjiček, saj bo za prvo mesto prejel 5700 švicarskih frankov, že v soboto pa si jih je s šestim mestom priboril dodatnih 450.

Potem ko je bila minula zimska sezona vse prej kot uspešna, je glavni trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan z dosežki med tem poletjem lahko zelo zadovoljen. Razveselil ga je predvsem Kranjec, ki je skakal konstantno dobro in vlil upanje, da bi lahko dobro formo pokazal tudi pozimi, ko bo šlo povsem zares. "Kranjec poletno sezono zasluženo končuje na drugem mestu. Izkazal se je z odličnimi in konstantnimi skoki. Boljšo formo je pokazal že ob koncu zimske sezone, sedaj pa je naredil le še korak naprej. Zasluži si vse čestitke," je povedal Matjaž Zupan, ki je zadovoljen tudi z nastopi Mitje Mežnarja in Matica Kramaršiča, delno pa tudi s predstavami Roberta Hrgote.