Zürich je iz boja za milijon dolarjev izločil jamajško šprinterko Kerron Stewart, ki je doživela poraz na 100 m, tako da sta v igri za glavno nagrado pred petkovim mitingom v Bruslju poleg Isinbajeve še Američanka Sanya Richards (400 m) in Etiopijec Kenenisa Bekele (3000 in 5000 m). Oba sta na Letzigrundu dosegla najboljša rezultata sezone in bosta v evropski metropoli težko premagljiva.

Številni najboljši svetovni atleti pa se bodo drevi na 59. Hanžekovićevem memorialu pomerili na zagrebški Mladosti. Organizacijski odbor se je od lani precej spremenil, ena od direktoric prireditve pa je hrvaška metalka kladiva Ivana Brkljačić. Kljub temu bo konkurenca izjemna, saj se bo gledalcem predstavilo šest svetovnih prvakov iz Berlina in osem lanskih olimpijskih prvakov.

V obe kategoriji nastopajočih sodi najboljši slovenski športnik Primož Kozmus, ki se bo po uspehu v Berlinu predstavil prvič v sezoni. Povrhu najbližje Brežic, zato bo svetovnega prvaka v metu kladiva bodrilo veliko navijačev. V metu kladiva se bo zbrala najboljša druščina na svetu. Skalp svetovnega prvaka bosta skušala odvzeti podprvak iz Berlina Poljak Szymon Ziolkowski in tretji metalec kladiva na svetu Rus Aleksej Zagornji. Kozmusov najnevarnejši tekmec bo Madžar Krisztian Pars, ki je pred finalom SP dosegel 18 zaporednih zmag, v Berlinu pa je bil šele četrti. Moški met kladiva bo prva disciplina zagrebškega mitinga, saj se bo začel ob 17.30, predviden konec pa naj bi bil nekaj po 21. uri.

Poleg Kozmusa so na štartni listi še trije Slovenci. Finalist Berlina v metu krogle Miroslav Vodovnik bo imel najmočnejšo konkurenco na svetu. Po izjemnem berlinskem finalu se bosta znova pomerila Američan Christian Cantwell, ki je v predzadnjem metu ugnal olimpijskega prvaka Poljaka Tomasza Majewskija. Matic Osovnikar bo nastopil na 100 m, kjer bo favorit Američan Darvis Patton, tretji s petkovega mitinga v Zürichu. Posebno čast nastopa na 100 m z Jamajčanko Veronico Campbell Brown pa bo imela slovenska šprinterka Pia Tajnikar.