Skakalec kranjskega Triglava je z zmago na Japonskem potrdil dobro formo, ki jo kaže že celo poletje, številnim uspehom v celinskem pokalu pa je dodal še zmago na poletni veliki nagradi, s katero si je pred zadnjo tekmo te serije, ta bo 3. oktobra v nemškem Klingenthalu, zagotovil tudi končno drugo mesto v tem tekmovanju.

Kranjec je bil na nedeljski tekmi prepričljivo najboljši posameznik. V prvi seriji je bil s 134 metri od slovenskega letalca sicer boljši Japonec Daiki Ito, ki pa je skok opravil z dveh mest višjega naleta, na tretjem mestu pa je bil najboljši skakalec poletja Švicar Ammann, kateremu so po skoku 28-letnega slovenskega reprezentanta nalet zmanjšali še za eno mesto, a je bil s 123 metri nenevaren.

Prav omenjena trojica se je za zmago spopadla v drugi seriji, ko so vsi skakalci z izjemo Kranjca, Ita in Ammanna skočili z 12. naletnega mesta, vodilna trojka pa z desetega; kljub temu je Kranjec s 129 metri postavil največjo daljavo v drugem poskusu. Japonec je bil krajši dva metra, Švicar pa enega, a je imel Ito dovolj naskoka iz prve serije, da je obdržal drugo mesto. Z zmago je Kranjec dodobra napolnil tudi mošnjiček, saj bo za prvo mesto prejel 5700 švicarskih frankov, že v soboto pa si jih je s šestim mestom priboril dodatnih 450.

Nastopili so še trije slovenski tekmovalci. Robert Hrgota je zasedel 17., Mitja Mežnar 23., Matic Kramaršič pa 24. mesto.