Že uvodne minute so pokazale velike težave v slovenski igri, saj so Turki povedli s 4:0. Na začetku druge četrtine so Slovenci sicer znižali na 2:4, nato pa zapravili najstrožjo kazen. To je sprožilo še dodatne napetosti v slovenski ekipi in je nato živce izgubil tudi najboljši v slovenski reprezentanci dotlej, center Teo Galič. Bil je izključen s pravico zamenjave. Potem so Turki ušli na pet golov prednosti (7:2). Slovenci so se še enkrat pobrali in se trikrat približali na tri gole zaostanka, vendar je bilo očitno, da brez svojega prvega centra Turkov ne morejo ujeti.

Slovenci so v prvem krogu premagali favorizirano Francijo z 10:9 (2:4, 2:3, 3:1, 3:1), v drugem pa gostiteljico Slovaško z 8:7 (2:2, 0:0, 3:2, 3:3) in tedaj že osvojili prvo mesto.

"Na turnirju je bil opazen napredek v naši igri. Žal se nismo uspeli osredotočiti za zadnje srečanje s Turki. Očitno so se igralci v svojih glavah že zadovoljili s prvim mestom in tekme niso odigrali tako, kot prejšnji. Smo pa dokazali, da sodimo v krog reprezentanc na repu prve in na vrhu druge skupine evropskega vaterpola. V zadnjem tednu do EP moramo odpraviti še nekaj napak v naši v igri. Prepričan sem, da bomo izpolnili cilj in se uvrstili med prvih šest ekip, čeprav so naši osebni cilji še višji," je ocenil slovenski selektor Marino Cetin.

EP skupine B, ki se bo začelo 5. septembra v Luganu v Švici.