Srečanje se je za Slovenijo, ki je v vse boljši formi, začelo sanjsko. Po dveh napadih so slovenski igralci povedli z 2:0, sanje pa so se spremenile v nočno moro, ker so Francozi v manj kot desetih minutah z delim izidom 6:0 visoko povedli. Za povrh je že v začetku druge četrtine še tretjo osebno napako dobil slovenski kapetan Erik Bukovec in predčasno končal srečanje.

Še pred drugim odmorom so se Slovenci nekoliko prebudili, povsem pa jih je v tretji četrtini s tremi zaporednimi zadetki predramil Boban Antonijevič in zaostanek znižal na 7:8. V zadnji četrtini je najboljši igralec srečanja Teo Galič izid izenačil na 8:8. Po tem zadetku je Francozom uspelo še enkrat povesti, Simon Berce po protinapadu in Jure Nastran z igralcem več, številčno prednost je kot že nekajkrat prej ponovno izsilil Galič, pa sta poskrbela za popoln preobrat. V zadnji minuti so imeli Francozi igralca več, vendar je izenačenje preprečil pred tem ne preveč zanesljivi vratar Luka Gržentič.

V soboto igrajo Slovenci s Slovaki, v nedeljo pa s Turki. Slednji in Francozi bodo na EP v Švici igrali v isti skupini, kot Slovenci.