Njegov partner bo karizmatični Srb Aleksander Karakašević, ki bo zamenjal Hrvata Roka Tošića. Srb, specialist za igre dvojic, je doslej uspešno nastopal v paru s Slobodanom Grujićem, ki pa je končal igralsko kariero in postal reprezentančni selektor.

"Mislim, da je 'Karaš' zame najboljši možen soigralec. Na nekaterih turnirjih sva že igrala skupaj in sva se dobro ujela. Sploh je Aleksander eden največjih evropskih talentov, a zaradi različnih razlogov svoje nadarjenosti vsaj med posamezniki ni nikoli na pravi način dokazal, čeprav lahko premaga vsakega tekmeca in nihče proti njemu ne želi igrati. Če med posamezniki še ni bil na vrhu, pa je v igri dvojic na največjih tekmovanjih pobral veliko kolajn, tako da upam, da jo bova tudi v Stuttgartu," je dejal Tokič, ki se ne boji Karakaševićevega značaja, ki ni ravno športen. Za mizami se namreč neprestano jezi na sebe, soigralca, na sodnike ali na trenerja, prav tako pa ni ravno pristaš športnega načina življenja, pogosto ga je videti s cigareto in s pivom (Nemci mu pravijo hobi igralec). "To me ne skrbi. Lahko celo rečem, da se trenutno pripravlja, kot še nikoli, ne vem pa, če je to dobro. Ko je bil telesno in tehnično na dnu, je bil vedno najboljši. Upam, da ne bova 'pogorela' v veliki želji, upam, da se bova ob pomoči trenerjev znala brzdati," pravi Novogoričan.

Med posamezniki se je Tokič na evropskih prvenstvih enkrat že uvrstil med najboljših osem, še dvakrat je bil med najboljšimi 16. S podobno uvrstitvijo bi bil zadovoljen tudi tokrat, seveda ne izključuje možnosti, da stopi še stopničko višje: "Evropski vrh je širok. Lahko izgubim tudi že v prvem krogu, toda upam, da se to ne bo zgodilo. Če bi imel nekaj sreče, če bi se vse odvijalo po mojih željah, bi se lahko zgodilo nekaj takega, kot lani Avstrijcu Gardosu, ki je povsem nepričakovano prišel do kolajne," meni prvi slovenski lopar, ki ima pri žrebu samo eno željo: "Postavljen bom med 16 nosilcev, upam samo, da se bom tokrat za uvrstitev v osmino finala ali četrtfinale izognil prvemu evropskemu igralcu Nemcu Timu Bollu. On je bil že velikokrat usoden zame, čas je, da mi ga žreb enkrat ne nameni. Drugače pa lahko igram proti vsem, če sem pravi, pa lahko vsakega tudi premagam."

Tokič še najmanj pričakuje od ekipnega dela prvenstva, dobro se zaveda, da so možnosti, da bi Slovenci ostali med elito, med najboljšimi 16 reprezentancami, majhne: "Če bi nam zveza zagotovila normalne priprave, bi bile možnosti realne, dejstvo, da nekateri reprezentančni kolegi nimajo ne dobrih priprav ne mednarodnih tekem, pa ne obeta ničesar dobrega. V skupini imamo Belorusijo, Romunijo, ki sta v zadnjem času osvajali kolajne, in Srbijo. Slednjo bi mogoče še lahko presenetili, prvi dve težko. Sam bom težko v vsaki tekmi prispeval dve točki, kar bi bilo nujno, če bi hoteli računati na zmago. Belorusi imajo v svojih vrstah legendarnega Samsonova in še dva kakovostna igralca, Romuni Crisana, ki je na kakovostni lestvici pred mano, Srbi Karakaševića, s katerim imam sicer pozitiven izkupiček v medsebojnih dvobojih, a trditi, da ga bom premagal, je nemogoče".

Novi član nemškega prvoligaša Saarbrückna (V Nemčijo se je vrnil iz Milana) je priprave na prvenstvo začel na Rogli, kjer je nabiral kondicijo skupaj s hrvaškimi reprezentanti, s katerimi je nato odpotoval še v tradicionalno bazo v Avstriji. Avgusta je tri tedne preživel v Južni Koreji, tam je nastopil tudi na turnirju, na katerem se ni izkazal. A na njem večjih rezultatskih ciljev niti ni imel. Po kratkem počitku v Novi Gorici je odpotoval na klubske priprave v Nemčijo, tik pred prvenstvom pa bo skupaj s Hrvati in še nekaterimi drugimi reprezentancami formo pilil v Zagrebu.