Slovenske košarkarice so v Črni gori - spet brez glavnega trenerja Gorana Jovanoviča, ki ima težave z zdravjem - pričakovano naletele na previsoko oviro. Še neporažene gostiteljice so na parketu takoj vzpostavile svoj ritem igre in brez težav prišle do nove zmage. Na drugi strani so Slovenke že pred tem izgubile možnosti za napredovanje v divizijo A, pred zadnjo tekmo proti Švici pa imajo tri zmage in šest porazov.

Favorizirane igralke Črne gore so že v prvem polčasu praktično odločile zmagovalca. V prvi četrtini so takoj ušle za nekaj točk, prednost pa so v drugih desetih minutah le še povečale na 38:23. Pri gostjah sta bili v napadu razpoloženi le Kristina Ristič in Nika Barič, medtem ko so imele gostiteljice imele večjo izbiro igralk za uspešno zaključevanje akcij.

Kljub temu, da se je v tretji četrtini Rističevi in Baričevi pridružila še Tjaša Gortnar, so domačinke brez težav nadzirale dogajanje na igrišču. Ves čas so zanesljivo vodile, v zadnjih minutah pa celo poskrbele za največjo prednost na tekmi. Pri Črnogorkah je bila najboljša strelka Jelena Dubljević (15), pri Slovenkah pa Baričeva (15).