"Veliko očitkov, ki jih je namiznoteniški zvezi izrekel Bojan Tokič, je resničnih. Razumem njegovo jezo. A takšno je bilo poslovanje. Izvršni odbor se eno leto sploh ni sestal, da bi sprejel kakršenkoli sklep. Tokič je zalagal denar za potne stroške, priprave in še kaj, hkrati pa v pisarni niso imeli potrdila izvršnega odbora, da mu sploh lahko izplačajo denar," je začel pogovor Anton Svete ter nadaljeval: "Zahteval sem pregled vseh neplačanih obveznosti do Bojana Tokiča. Teh je bilo od novembra lani za 3869,5 evra. Takoj smo mu izplačali znesek, v katerem so vštete priprave pred svetovnim prvenstvom na Japonskem, letalske karte za Katar in Kuvajt ter še nekateri drugi potni stroški."

Slovenska namiznoteniška organizacija je torej očitno v najboljšega igralca nekaj vlagala, zataknilo pa se je pri pripravah. "Za članski program obeh reprezentanc in strokovnega sodelavca je bilo za letos v načrtu dobrih 80.000 evrov. Dejansko pa se denar ni porabljal, saj je bila zveza dolgo časa v minusu, tako da ni imela nobenih sredstev. Razmere so bile resnično nevzdržne," je pojasnjeval Svete, ki pravi, da bo NTZS na volilni skupščini prihodnji mesec gotovo dobila novega predsednika in zaključil: "Še vedno iščemo kandidata, da bi bila na volilni listi vsaj dva človeka. Zaradi minusa na računu smo prosili klube, da nam dajo akontacijo, da smo sploh lahko peljali mladinsko in kadetsko reprezentanco na evropsko prvenstvo. Komaj čakam, da se izvoli nov izvršni odbor, ki bo začel delati in obravnavati predloge strokovnega sveta in drugih organov."

Bojan Tokič je bil včeraj v Saarbrucknu, kjer so imeli z novim klubom zbor pred začetkom bundeslige, ki se začenja v soboto. "Nisem zdržal. Sem svoj trener, zdravnik, psiholog, organizator... Namiznoteniška zveza ni v reprezentanco, ki se je oktobra lani uvrstila med najboljših 16 reprezentanc v Evropi, vložila skoraj nič. Boli me srce, ko vidim, kako se priprav lotevajo druge reprezentance, kako imajo nekateri vse 'poštimano', mi pa se ukvarjamo s precej drugačnimi zadevami. Moral sem to povedati, odslej pa se bom posvetil le igranju," je sporočil Tokič ter pojasnil, da trenutno ni najbolje pripravljen, a bo čez tri tedne v Stuttgartu pravi.