Caster Semenya je doživela veličasten sprejem, ko se je pojavila na letališču v Johannesburgu. Skupaj z zlatim tekačem na 800 metrov Mbulaenijem Mulaudzijem in srebrnim skakalcem v daljavo Kgotsom Mokoeno se je predstavila ljubiteljem atletike v Južnoafriški republiki, ki so zmagovalki teka na 800 metrov pripravili bučen sprejem. Zaradi zloglasnega testa spola, ki se obeta južnoafriški tekačici, se je zbralo še več ljudi, ki podpirajo Caster.

''Naša prva športna dama,'' je bil eden od napisov na transparentih. Na drugem je pisalo: ''Sto odstotno ženstvena ženska.'' Caster so pozdravili tudi politični veljaki. Na letališču jo je pozdravila družina, med množico ljudi pa je bilo tudi veliko prebivalcev iz pokrajine Limpopo, od koder prihaja svetovna prvakinja na 800 metrov.

Oglasile so se tudi različne nevladne organizacije, ki obsojajo ravnanje mednarodne atletske zveze. ''Preverjanje spola je napad na človeško dostojanstvo Caster Semenya in vseh atletinj, ker so s to potezo pri mednarodni atletski zvezi pokazali, da menijo, da ženske lahko dosegajo rezultate le do neke meje. Če to mejo presežejo, jih označijo za moške,'' so zapisali pri ženski ligi afriškega kongresa.

Semenya ima podporo tudi v svojih starših. Njena mama je angleški televizijski postaji BBC pokazala rojstni list, v katerem je razvidno, da je Caster ženskega spola.