Deklica se je doma v Phoenixu igrala na tekočem traku, namenjenemu za trening teka. Med tekom se je zapletla v električno žico in se zadušila. Našel jo je starejši brat, priskočila je tudi mama in jo skušala oživiti. Mike Tyson je prihitel v bolnišnico, kjer pa so zdravniki njegovo hčerko razglasili za mrtvo.

"To je bil najbolj grozen trenutek v mojem življenju," je v teh dneh povedal 43-letni Mike Tyson. "Vse bi dal, da bi lahko čas zavrtel nazaj in preprečil to nesrečo. Včasih zaprem oči in vidim Exodus, kako je ob meni. Ko oči spet odprem, padem v kruto realnost, da hčerke nikoli več ne bom videl."

Tyson je veliko začudenja zbudil potem, ko se je le dva tedna po hčerkini smrti poročil. Njegova izvoljenka je deset let mlajša Lakiha Spicer. "Šlo je le za poročni obred. Nikakršnega slavja ni bilo, vse skupaj pa smo izvedli v družinskem krogu. Tragedija v mojem srcu ne bo nikoli izbrisana, po drugi strani pa se z Lakiho ljubiva in ni bilo razloga, da se ne bi poročila," je medijem pojasnjeval Mike Tyson, za katerega je bila to tretja poroka.

Ameriški boksarski šampion je sicer v svojem življenju imel že veliko razburkanih obdobij. Svetovni prvak v težki kategoriji WBC je postal že z dvajsetimi leti (leta 1986), ko so ga začeli imenovati Železni Mike. Štiri leta pozneje je naslov izgubil, začela pa se je tudi njegova osebna kalvarija. Leta 1992 je moral za tri leta v zapor, ker so ga obsodili, da je spolno nadlegoval Desiree Washington. Ko so ga leta 1995 izpustili, je načrtoval veliki "come back", ki pa se ni posrečil, saj je naslednje leto izgubil proti Evanderju Holyfieldu. Leta 1997 sta se udarila še enkrat, a je Tyson tudi takrat izgubil. Diskvalificirali so ga, ker je Holyfieldu odgriznil del ušesa. Ko je bil star 35 let, se je še enkrat boril za naslov svetovnega prvaka, a ga je premagal Lennox Lewis. Naslednje leto je objavil osebni bankrot, čeravno so izračunali, da je v svoji karieri zaslužil prek 300 milijonov dolarjev.