"Najhujše je prav sedaj. Močno si želim, da bi mi končno odkrili, kaj je narobe. Da bi enkrat eno sezono tekmovala brez težav, saj še vedno ne vem, kje so moje meje. Vsekakor sem dobila pozitivno izkušnjo in upam, da jo bom izkoristila že prihodnje leto na evropskem prvenstvu v Barceloni," nam je pojasnila Ptujčanka Nina Kolarič.

"Za slovensko atletiko je po lesku zlate kolajne Primoža Kozmusa najuspešnejše svetovno prvenstvo. S tega stališča smo ponosni. Zavedamo se, da je bilo tudi nekaj slabših uvrstitev. Atletska stroka bo nastope analizirala in potegnila zaključke," je včeraj na tiskovni konferenci na Gorenjskem povedal predsednik Atletske zveze Slovenije Peter Kukovica, ki ima po vnovični kolajni slovenske atletike na največjih tekmah razlog, da je ponosen prvi mož slovenske kraljice športa.

Vodja reprezentance Marjan Hudej je o Berlinu govoril o superlativih. "Glede na to, da smo bivali v hotelu skupaj z Američani, so bila varnostna merila zelo visoka. Veliko stvari je bilo najboljših doslej, vse pa je 'klapalo' tudi pri odlični prehrani. Volonterka Mojca, ki je skrbela za slovensko reprezentanco, je hči slovenskega očeta in je svoje delo opravila odlično. Najbolj je seveda pomembno, da je slovenska reprezentanca prepoznavna, kar nas nagrajuje za vložen trud," je zaključil Hudej.

"S stališča napovedi smo uresničili cilj. Osvojili smo kolajno, se uvrstile še v dva finala in polfinale, tako da imamo razloge za zadovoljstvo. Žal so poškodbe nekaterim atletom preprečile tako boljše treninge kot uvrstitve v Berlinu. Zato bomo bržčas sprejeli sklep, da bo odslej o dokončnem nastopu posameznega atleta na velikem prvenstvu odločala stroka," je pojasnil tehnični vodja slovenske reprezentance in predsednik strokovnega sveta AZS Martin Steiner ter dodal: "Imamo reprezentanco, na katero smo ponosni. V atletski zvezi si bomo na vse načine prizadevali, da atletom omogočimo dobre treninge ter da ustvarjamo dobro vzdušje. Na ta način si bomo lahko veliko obetali tudi od naslednjih velikih tekmah. Tu mislim na evropsko prvenstvo prihodnje leto v Barceloni, svetovno prvenstvo čez dve leti v Daeguju ter olimpijske igre leta 2012 v Londonu."