Selektor Bojan Rak je v reprezentanco povabil pet igralcev. Glavno breme bo nosil Bojan Tokič, ob njem bodo zagotovo v moštvu Saš Lasan, Mitja Horvat in Jan Žibrat, medtem ko je nastop Uroša Slatinška še pod vprašajem, saj ima poškodovane kolenske vezi. Po lanski uvrstitvi med evropsko elito je v moštvu zavladala evforija. Slabo leto pozneje je navdušenost zbledela in igralci dajejo občutek, kot da se jim v Nemčijo, kjer so že prodali 45.000 od 47.000 vstopnic, ne potuje.

"Veliko potujem po turnirjih, se pogovarjam z drugimi igralci, vidim, kaj se dogaja v ostalih reprezentancah, kaj igralcem nudijo. Tako slabih pogojev, kot jih imamo mi, v državah, ki so nam primerljive, nimajo nikjer. Sam se sicer še znajdem, čeprav sem deklica za vse, toda za druge reprezentante so razmere nevzdržne. Nekateri izmed njih tako v zadnjem letu nimajo niti enega pravega mednarodnega turnirja. Zveza ne poskrbi niti za daljše priprave, zato smo praktično prepuščeni samemu sebi," ni posebej optimistično razpoložen Bojan Tokič.

V senci moške ekipe je ženska (Jana Tomazini, Manca Fajmut in Vesna Rojko), ki bo nastopila v drugem kakovostnem razredu, kar pomeni, da bo maksimum 17. mesto, s katerim bi na naslednjem prvenstvu igrala med elito. A to so najbrž le pobožne želje, saj je stanje pri ženskah še slabše kot pri moških.