Med Slovenci je znova blestel Robert Kranjec, ki je bil na prvi tekmi pod žarometi četrti, včeraj popoldne pa sedmi, s čimer je v skupnem seštevku poletne verzije svetovnega pokala napredoval na tretje mesto. Primož Pikl je bil 22. in 26., Jernej Damjan 30. in 34., Mitja Mežnar pa 31. in 28.

"Kranjec je izpolnil pričakovanja in ohranja formo, kar je zelo dobro. V prvi seriji na nedeljski tekmi je imel zelo težke razmere za skok, saj je veter zelo spreminjal smer, poleg tega pa je skočil v tako gosti megli, da sploh ni imel občutka, kje je. Kljub temu je dobro nastopil, v finalu pa je sploh naredil dober skok. Glede na slabo formo s treningov je dobro tudi, da se Mežnar zna za tekmo tako zbrati, da se uvrsti med dobitnike točk, medtem ko Pikl še vedno naredi le po en dober skok na tekmo. A ne glede na to smo dosegli lep ekipni uspeh. Le Damjan se še zelo lovi. Enkrat naredi že odličen skok, nato pa dela napake," je povedal selektor slovenske reprezentance Matjaž Zupan.

Karavana 16. poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (FIS) se zdaj seli v deželo vzhajajočega sonca, ko bo dve tekmi gostila Hakuba. Zupan bo nekoliko premešal ekipo, o potnikih na Japonsko se bo odločil po današnjem sestanku.