Predvsem v ženski konkurenci je bilo kljub manjšemu številu prijavljenih ekip zelo napeto. Večini slovenskim najboljšim ekipam (odsotni sta bili sestri Fabjan) so se pridružile še igralke iz Brazilije, Hrvaške in Češke. V prvi ženski polfinalni tekmi sta bili Mobili d'Arte Marangoni (Vodeb/Jakob) boljši od Brazilk Zgoda/Nunes (Erste 1) z 2:1, v drugem polfinalu pa sta MZG Grosuplje Mentek (Oblak/Legan) izločili ekipo HIT Holidays Intersport (Zupan/Strel Kosmač) z 2:1. V dvoboju za tretje mesto so si tako stale nasproti Nina Zgoda/Fernanda Nunes ter Tjaša Zupan/Jelena Strel Kosmač. Uspešnejši sta bili slednji, ki sta slavili z 2:1 v nizih.

Pri moških se je v predtekmovanju pomerilo 16 ekip, med njimi dve s Hrvaške, v polfinale pa so se uvrstili Tito&Berk, Odbojkarja, Intersport in Božo&Partner. Zmagovalca prve moške polfinalne tekme sta bila Pokeršnik/Šušteršič (Intersport), ki sta z 2:0 premagala Jureta Božiča/Borisa Žnidarja (Božo&Partner), drugi polfinale pa je pripadel Matevžu Berku/Gaborju Tothu (Tito&Berk), ki sta nadigrala brata Senekovič (Odbojkarja) prav tako z 2:0. Božič/Žnidar sta kasneje v tekmi za bron premagala Jureta in Jako Senekoviča z 2:1 v nizih.

V tekmi za prvo mesto v ženski konkurenci sta se Vodebova in Jakobova v dežju spoprijeli z Ano Oblak in Matejo Legan. Prvi niz sta prepričljivo z 21:13 dobili Andreja in Martina, tudi v drugem sta narekovali ritem in tekmo brez posebnih težav dobili z 21:11. Vodebova in Jakobova pa sta tako osvojili zadnjega iz serije letošnjih turnirjev Slovenian BeachTour.

"Zadovoljni sva z zaključkom slovenskega BeachToura, kjer sva uspeli potrditi dobro formo in upravičili status favoritinj turnirja. Predvsem v zadnji, finalni tekmi, so nama stvari stekle kot je treba in sva igrali suvereno v obrambi ter odločno v napadu, kajti skozi turnir sva obe čutili veliko utrujenost. To je pač davek daljše sezone, v kateri sva veliko potovali in trenirali," je pojasnila Andreja Vodeb.

V Kranjski Gori sta se v moškem finalu srečali ekipi Intersport in Tito&Berk. Gledalci so lahko pričakovali še posebej zanimiv finalni obračun, saj sta se dvojici med sabo pomerili že v prvem krogu kvalifikacij, ko sta z 2:1 slavila Matevž Berk in Madžar Gabor Toth ter tako Danijelu Pokeršniku/Blažu Šuštaršiču otežila pot do zaključnih bojev.

V prvem setu sta bili obe dvojici do 15. točke izenačeni, nato pa sta se Danijel in Blaž zbrala, odigrala nekaj lepih akcij in niz osvojila z 21:17. Tudi v drugem nizu se slika ni obrnila, saj sta ga Danijel in Blaž prepričljivo zmagala s 21:18 ter tako slavila z 2:0 v setih.

"Finalno tekmo sva odigrala zbrano in organizirano ter se z dobrim napadom maščevala Matevžu ter Gaborju za edini poraz na turnirju, v prvem krogu tekmovanja. Pri 15. točki prvega niza nas je ustavilo neurje, tako da smo kar 20 min čakali na nadaljevanje tekme. A očitno naju z Blažem to ni zmedlo, ravno nasprotno, saj sva se na igrišču po prekinitvi odlično ujela, si priigrala razliko in jo zadržala vse do konca uvodnega seta. Suvereno sva nadaljevala tudi v drugem nizu in se kot zadnja letos zavihtela na najvišjo stopničko. Občutek je zato še slajši," je povedal Danijel Pokeršnik.

Slovenian BeachTour je letos vključeval pet turnirjev; v Rimskih Toplicah, Kranju, Mozirju, Kranjski Gori in na Ptuju, kjer se je odvil osrednji dogodek, Nestea BeachMaster.