Romanova je nastopila v prvi od dveh skupin, v finale pa je uvrstilo po pet najvišje uvrščenih iz vsake skupine ter še dve najhitrejši po času. V njeni skupini je bila in tudi skupno je bila najhitrejša branilka naslova iz Osake leta 2007 Maryam Yusuf Jamal iz Bahrajna (4:03,64), ki ima v lasti najboljši letošnji izid na svetu (3:56,55). Druga je bila Španka Natalia Rodriguez (4:03,73), tretja pa Britanka Lisa Dobriskey (4:03,83). V drugi skupini je bila prva Etiopijka Gelete Buka (4:10,19), svetovna dvoranska prvakinja, ki pa je tekla počasneje od Romanove in je dosegla skupno 12. čas. Za finale po času je bilo zato potrebno teči 4:06,53, kar je uspelo sedmouvrščeni Poljakinji Lidiji Chojechki, ki ima že kopico odličij velikih tekmovanj.

Slovenska predstavnica je prva dva kroga pretekla sredi skupine na zunanji strani, na devetem mestu pa je bila krog pred koncem, nato pa je padla na 11. mesto in bila še vedno takoj za najboljšimi. V ciljni ravnini je na koncu prehitela Maročanko Btissam Lakhouad. Slednja je Romanovo med tekom odrinila in tudi zadela z žeblji šprinarice ter 'pustila' krvave odtise na nogi slovenske rekorderke. Polfinale teka je bil zaradi dežja prestavljen za 40 minut.

"Vsega je bilo po malem. Precej prerivanja med tekom in sem se morala na Maročanko pošteno zadreti, da me je pustila pri miru, na ogrevanju sem se odlično počutila, nato pa so tekmovanje prestavili in zmotili ritem priprav. Bilo je tudi malo treme, vendar ne toliko, da bi to vplivalo na rezultat. Nimam si kaj očitati, čeprav sem si zelo želela prebiti v finale, saj sem dala vse od sebe. Taktično sem tek opravila dobro in ne bi ničesar spreminjala. Toda že po 200 m sem zaradi zelo izenačene skupine morala zelo truditi, da sem obdržala stik v vodilnimi. Tako za finiš ni bilo več svežine in zadnjih 300 m sem le še čakala, da bo konec. V zadnjih 100 m sem se še borila in prehitela Maročanko, za kaj več pa se bom morala v prihodnje še ustaliti pri rezultatih 4:02, kar sem doslej tekla le dvakrat," je pojasnila Romanova.

Marca letos je bila bronasta na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu, kjer je osvojila svoje prvo člansko odličje na velikih tekmovanjih, 10. julija pa je na zlati ligi v Rimu s 4:02,13 izboljšala slovenski rekord Jolande Čeplak.