Sonja Roman iz Hodoša, druga slovenska rekorderka, bo v polfinalu teka na 1500 metrov nastopila ob 20. uri. Tekmovalni progam se bo zaradi močnega naliva, ki je prekinil nekaj disciplin, zavlekel; ob 21.20 je bila prvotno predvidena zadnja od petih končnih odločitev dneva s tekom atletov na 400 m.

Kolaričeva je začela s prestopom v prvem poskusu, ko so ji odriv namerili kar 19,2 centimetra prek odrivne deske. Težave z zaletom je imela v vse močnejšem vetru, ki ga je spremljal še močan naliv, tudi v drugi seriji, ko je prestopila za 8,8 centimetra. V tretji, odločilni seriji, je sodnik dvignil belo zastavico, ker je odrinila dobre tri centimetre pred desko, namerili pa so ji natančno šest metrov. Že tedaj je bilo za finale potrebno skočiti 6,51 m, na koncu pa centimeter več.

Kolaričevo, slovenski rekord (6,78 m) je na domačem stadionu na Ptuju dosegla 29. junija lani, letos spremljajo težave s poškodovanim levim gležnjem od dvoranskega EP v Torinu, kjer je marca na četrtem mestu bronasto odličje zgrešila za 20 centimetrov. "Nisem zadovoljna, vendar mi gleženj žal ni dovoljeval, da bi storila več. Nastopila sem zato, ker bolečine v gležnju niso vedno enake in upala, da bo bolje. Sedaj me čaka počitek. Upam tudi, da bodo zdravniki odkrili vzrok mojih bolečin, saj še vedno ne vem, kako bi to pozdravila," je povedala Kolaričeva in dodala: "V preteklosti nisem imela skoraj nikoli težav s prestopi. Ker nisem mogla vaditi skokov v zaključnih pripravah pred nastopom, sem se tokat v tej prvini 'lovila', svoje je dodalo še slabo vreme in spremenljiv veter."