Usain Bolt je čudežno ime, ki dosega čudežne dosežke. Ko je v četrtek zvečer na svetovnem prvenstvu v atletiki prečkal ciljno črto finala na 200 metrov, se je ura ustavila pri 19 sekundah in 19 stotinkah. Svetni rekord je popravil za enajst stotink, enako kot v teku na sto metrov. Jamajčan je ta rezultat dosegel ob vetru v prsa. Znova je tekel z lahkoto, z lahkim korakom, medtem ko se ljudje sprašujejo, kako je to mogoče ter kje so meje.

Bolt na to vprašanje nima odgovora, a je prepričan, da zmore še več, saj ni bil povsem zadovoljen s svojim tekom. ''Tehnično teka nisem najbolje izpeljal. Kje so meje, ne vem. Vem le, da vedno tečem po svojih najboljših močeh. Tudi takrat, ko se ne počutim najbolje, kot je bil primer tokrat. V finalu sem bil utrujen. Če bi bil spočit, bi lahko tekel še hitreje,'' je dejal Usain Bolt, ki je po teku na sto metrov dejal, da mu še veliko manjka, da postane legenda.

''Vseskozi vam govorim, da želim postati legenda. Ne razmišljam o rekordih. Nikoli ne pritiskam sam nase. Vem, kaj moram storiti in to tudi izvršim. Dobro sem opravil svoje delo. Sem na poti med legende, zato sem vesel,'' je razlagal Jamajčan, ki si želi prav posebnega naziva.

Na novinarski konferenci so ga vprašali, če bi mu morala angleška kraljica dati častni naziv Sir. ''To bi bilo super. To govorim z vso resnostjo. Predstavljate, da bi me klicali Sir Usain Bolt. Lepo se sliši,'' je poskrbel za izjavo, ki bo odmevala, nato pa odgovoril še vsem tistim, ki dvomijo v poštenost njegovih dosežkov in se sprašujejo, če jemlje prepovedana poživila: ''Ne zamerim jim. Nisem užaljen. Zavedam se, da bo do takšnih govoric v športu vedno prihajalo.''