Bolt je šel na štart finala na 200 m le nekaj minut kasneje. In drugič na prvenstvu uda ril kot strela z jasnega. Znova je po stavil nov svetovni rekord, potem ko je starega, kot v teku na 100 m, iz boljšal za enajst stotink. Nova re kordna znamka znaša 19 sekund in 19 stotink. Jamajški nadčlovek danes praznuje 23. rojstni dan, včeraj pa si je dal najlepše darilo. Priložnost za tretjo zlato kolajno na prvenstvu bo imel jutri, ko bo finale štafetnega teka 4x100 m.

Povpraševanje po vstopnicah je bi lo včeraj ogromno. Prvič je bil namreč olimpijski štadion razprodan. Razlo ga sta bila dva. Prvi je nedvomno fenomen Usaina Bolta, drugi pa dej stvo, da je včeraj tekmovala nemška nacionalna junakinja skoka v višino Ariane Fridrich. Od nje so namreč Nemci odkrito pričakovali prvo do mačo zlato kolajno na svetovnem prvenstvu, a so pred tem osvojili že dve, skupno pa pet odličij. In prvič se je tudi zdelo, da so bili iskalci vstop nic razočarani, saj jih je bilo na sto tine, ponudbe pa je bilo precej manj, oziroma je bila nevidna.

A včeraj na olimpijskem štadionu v Berlinu ni bilo nove nemške zlate kolajne. Splitčanka Blanka Vlašić se je Ariane Friedrich maščevala za ber linski poraz na zlati ligi ter tako s šestimi šivi v glavi ubranila zlato ko lajno iz Osake 2007.

Edinega slovenskega nastopa je bi lo včeraj konec že pred poldnevom. Skakalec ob palici Jure Rovan je pres kočil 540 cm, višina 555 pa je bila zanj precej previsoka. Brežičan je začetno višino 525 cm preskočil v drugem poskusu, 540 prav tako v drugem, na 555 cm pa mu je v tretje zmanjkalo časa, zato ga je prehitela rdeča zas tavica. "Z nastopom sem zadovoljen. Kaj se je dogajalo v tretjem skoku, ne vem natančno. Gremo naprej," je svoj nastop ocenil slovenski rekorder s 561 cm Jure Rovan.

Slovenski vrhunec bo danes pol finale teka na 1500 m (ob 20. uri), kjer bo Sonja Roman lovila prvi finale na velikih tekmovanjih na prostem. Ko je videla polfinalni skupini (tekmo vala bo v prvi), je povedala: »Obe skupini sta izenačeni. Težka bo, a se bom borila do konca. Trener pride kasneje na pogovor, a mi nikoli ne ukaže, kako moram teči, saj se mo ram znajti sama. Naredila bom vse, da pridem med najboljših pet,« odločno napoveduje Sonja Roman.