Sabina Veit je svoj nastop na 200 m, ko je za osebnim rekordom zaostala več kot sekundo (23,77), ocenila kratko, jedrnato in pravilno. "Katastrofa!" je bila prva beseda 23-letne Mariborčanke. "Mislila sem, da sem pripravljena bolje, v resnici pa sploh ne vem, kaj se je dogajalo. Dobro sem v tej sezoni nastopila tako na univerzijadi kot sredozemskih igrah, tokrat pa sem odpovedala. Ni mi žal, da sem se odločila za nastop na svetovnem prvenstvu, saj sem si pridobila nove izkušnje," je zaključila Štajerka. Zasedla je izjemno skromno 36. mesto, prehitela pa je le eksotinje, ki so v večini dosegale osebne rekorde.

Nemce čaka danes nov vrhunec. V finalu skoka v višino bo namreč nastopila trenutno njihova najbolj vroča atletinja Ariane Friedrich, za dodatno injekcijo adrenalina pa bo drevi na olimpijskem štadionu v finalu teka na 200 m poskrbel Usain Bolt, ki se je včeraj znova sprehodil v polfinalu, a vseeno dosegel odličen čas 20,08. "Počutim se precej bolje kot v kvalifikacijah, ko so bile noge precej trde. Ne bom napovedoval svetovnega rekorda, saj sem imel v tej sezoni zaradi prometne nesreče precej težav s treniranjem na 200 m. Res je, v petek bom imel rojstni dan in zaenkrat vem le to, da ne bom nastopil v kvalifikacijah štafete. Znamenitosti Berlina si nisem ogledoval, saj vse dneve preživim v hotelski sobi, ko igram igrice. Najraje imam nogomet," je odgovarjal na številna novinarska vprašanja Usain Bolt.

"Nemci razumejo atletiko in to je najpomembnejše. Zanesljivo bo imela Ariane večjo podporo s tribun, a bo gotovo veliko tudi Hrvatov. Šivi na glavi me ne ovirajo, moja končna uvrstitev pa bo odvisna zgolj od mene same. Vso sezono mi še ni uspel super skok, ki ga imam v nogah, zato bom naredila vse, da ga izvedem v finalu," napoveduje Splitčanka Blanka Vlašić, ki jo čaka izjemno težko delo na poti do ubranitve naslova svetovne prvakinje iz Osake.

Vse dni prvenstva je pestro pred Brandeburškimi vrati, kjer bosta v soboto in nedeljo tudi štarta in cilja obeh maratonov, postavljen pa je tudi atletski krog. Od Brandeburških vrat proti Alexanderplatzu pelje ulica Unter den Linden, na kateri je tudi muzej voščenih lutk Madamme Tussaud. Včeraj je bila pred njim izjemna gneča in sprva smo mislili, da zato, ker je bila vstopnina znižana s 36 na 25 evrov. A glavni razlog je bil drug. V muzej so namreč postavili lutko nemškega košarkarskega zvezdnika Dirka Nowitzkega.